Vandaag is de laatste schooldag voor de Oekraïense kinderen op taalschool aan de Jan van Galenstraat, een satellietlocatie van de taalschool Kamperfoelieschool in Huizen. De kinderen en leerkrachten sluiten een voor hen heel bijzonder schooljaar op feestelijke wijze af.

Dit schooljaar zullen ze waarschijnlijk niet zo snel vergeten. Een jaar vol veranderingen. Waar ze vol goede moed aan het jaar begonnen in hun thuisland, moesten ze halsoverkop het land verlaten en kwamen ze in Nederland op school. Wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuw (tijdelijk) thuis en een nieuwe taal. Ga er maar aan staan op die leeftijd.

Remko van der Heiden, locatiedirecteur van de Jan van Galenstraat: “ Wat zijn we trots op hoe die kinderen het gedaan hebben. Samen met de vrijwilligers, leerkrachten en ouders hebben ze het toch maar gered dit jaar. En dus is het tijd voor feest!” De kinderen werden vandaag getrakteerd op (oud)Hollandse spelletjes, een springkussen en natuurlijk mogen de poffertjes ook niet ontbreken!

 De Kamperfoelieschool in Huizen is dé taalschool voor de regio Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes. Op de Kamperfoelieschool is speciale expertise aanwezig en zijn ook Oekraïense leerkrachten beschikbaar. Speciaal voor de opvang van Oekraïense kinderen is er dit jaar samen met de gemeente een nieuwe locatie ingericht op de Jan van Galenstraat. In mei startte ze daar met 30 kinderen, maar dat aantal is inmiddels flink groter geworden. In totaal kunnen er 60 leerlingen terecht op de school.

Meer informatie over het aanmelden voor de taalschool vind je hier.