Groot nieuws! Het contract voor het nieuwe schoolgebouw van Basisschool Wisperweide is maandag 27 november officieel ondertekend! Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar een inspirerende leeromgeving voor de toekomstige generaties. We kijken uit naar de bouw van een mooie plek waar kennis en groei samenkomen!

Studio A Kwadraat en OMA hebben samen, als deel van het Schools bij Circlewood consortium, een competitie gewonnen om de school met voor- en naschoolse opvang in Weesp te realiseren.
Wisperweide is de eerste school die het geprefabriceerde houten modulaire systeem van Schools by Circlewood toepast, dat eerder dit jaar door de gemeente Amsterdam en de deelnemende schoolbesturen is geselecteerd voor het programma Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen.

De jury van de ontwerpwedstrijd van de school Wisperweide: “Het ontwerp heeft een ‘wauw’-factor en is uniek, en sluit volledig aan bij de bedoelde identiteit van de school. Het is modern met een natuurlijke uitstraling.”

Jimmy van der Aa, projectarchitect van Studio A Kwadraat: “Wisperweide is veel meer dan alleen een gebouw. Het is een inspirerend kindcentrum dat een vruchtbare bodem biedt voor de groei en ontwikkeling van onze toekomstige generaties. Ons ontwerp belooft een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen om te leren, samen te werken en hun unieke potentieel te verkennen. Met flexibele ruimtes, een gastvrije sfeer en aandacht voor diversiteit is ons ontwerp voor Wisperweide een basis voor een betere toekomst, waar kinderen leren om positief bij te dragen aan de gemeenschap en de wereld om hen heen.”