Taalschool Kamperfoelie is samen met Stichting Kinderopvang Huizen gestart met het Engelstalige peuterarrangement Poppins’.

De naam Poppins’ verwijst naar het huis van Mary Poppins, Disney’s excentrieke, eigenwijze en magische kinderoppas. In het huis van Mary heerst een warme sfeer en worden kinderen met veel liefde en duidelijke regels en regelmaat opgevoed. Die sfeer zie je terug bij Poppins’.

De Kamperfoelieschool in Huizen, onderdeel van de onderwijsorganisatie ‘Talent Primair’, hecht veel waarde aan de taalontwikkeling van kinderen. Monique de Gier, locatie-directeur van de Kamperfoelieschool: ‘Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de Engelse taal. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met deze wereldtaal.’

Jong geleerd is oud gedaan

Vroeg beginnen met vreemde talenonderwijs, het liefst in groep één van de basisschool, is een van de pijlers van het Europese taalbeleid. Dat is niet zo vreemd; jonge kinderen kunnen moeiteloos meerdere talen leren. Ook krijgen ze de uitspraak van een vreemde taal veel sneller onder de knie dan oudere kinderen of volwassenen. Met die gedachte is dit jaar de tweetalige speelzaal Poppins’ aan onze school toegevoegd. Hier wordt een gedeelte van de ochtend Engels gesproken.

Peuterarrangement Poppins’

Bij Poppins’ maken peuters kennis met de Nederlandse en Engelse taal. Door samen boekjes te lezen, plaatjes te kijken en liedjes te zingen, raken ze spelenderwijs vertrouwd met het Engels. De pedagogisch medewerkers van Poppins’ werken actief samen met de leerkrachten van onze school. Kinderen kunnen daardoor makkelijker van Poppins’ doorstromen naar de Kamperfoelieschool.

Engelse les vanaf groep één

Naast de komst van Poppins’ geven we vorm aan het thema ‘taal’ door aan alle groepen op onze school Engelse les te geven. De leerlingen werken vanaf groep één met de digitale methode ‘Take it Easy’. Aan de hand van films op het digibord en een digitale English teacher, leren kinderen op een interactieve manier de Engelse taal. De focus ligt op communicatieve vaardigheden. Zo leren ze bijvoorbeeld de weg te vragen en basale Engelse woorden. De schoolbibliotheek speelt een belangrijke rol bij het taalonderwijs. In samenwerking met bibliotheek Huizen organiseren we regelmatig leesactiviteiten om de taalontwikkeling, Nederlands en Engels, te stimuleren.

Ga voor meer informatie over Poppins’ naar de website van de Kamperfoelieschool, kamperfoelieschool.nl