Samen met de gemeente Laren is er de afgelopen periode hard gewerkt om de schoolpleinen en het gebouw van de Larense Montessorischool regenklaar te maken. Dit alles is onderdeel van het project ‘Laren regenklaar’ waarbij woningen en andere gebouwen in de hoger gelegen delen van Laren afgekoppeld worden van het riool.

Het regenwater dat op het dak van de school en op de pleinen valt, wordt vanaf nu via een regenwater infiltratiesysteem opgenomen in de bodem en niet meer afgevoerd via het riool. Het water stroomt naar grote reservoirs onder de pleinen, waar tienduizenden liters water opgeslagen kunnen worden. Dit wordt vervolgens gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten.

Donderdag 7 oktober werd het project officieel opgeleverd in bijzijn van wethouder Peter Calis. Ook de brandweer was aanwezig; zij demonstreerden hoe het water vanaf het dak via het plein in de reservoirs stroomt.

De Larense Montessorischool heeft midden op het schoolplein een diepe kuil die dienst doet als een soort auditorium. Bij hevige regenval hadden ze regelmatig last van wateroverlast, waarbij een van de klaslokalen volstroomde met water. Dat is met het nieuwe systeem verleden tijd.