Talent Primair zet zich op de kaart bij de pabo’s, pabo-studenten en in het bijzonder bij de LIO-stagiairs. Dinsdagmiddag 12 februari 2019 hebben drie openbare basisscholen van Talent Primair – de Triangel, OBB en Bijvanck – met succes deelgenomen aan de audit van de HU pabo waarmee zij officieel het certificaat tot opleidingsschool hebben verdiend.

Vincent van Aggelen, coördinator Opleiden in School binnen Talent Primair: ‘De afgelopen maanden hebben de schoolopleiders Meta Oudshoorn van de Triangel, Mirte Voorend van OBB en Marie Cécile Merlijn van de Bijvanck hard gewerkt om hun teams hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Met verve presenteerden de schoolopleiders hun portfolio’s aan de auditcommissie!’

 

Auditcommissie: alle drie de scholen geslaagd

De auditcommissie bestond uit drie vertegenwoordigers van de pabo. Ze controleerden of de scholen voldoen aan de eisen om studenten op een goede manier te begeleiden. Een belangrijk onderdeel binnen de audit waren ook gesprekken met directies, praktijkopleiders en studenten van de scholen. Aan het eind van de middag las Henk Jacobs, de voorzitter van de auditcommissie, het verdict voor. Alle drie de scholen zijn geslaagd! Vol trots mogen zij de komende jaren het predicaat gecertificeerde opleidingsschool voeren.

15 opleiders in school én 7 opleidingsscholen

Talent Primair heeft vijftien gecertificeerde opleiders in school en zeven opleidingsscholen die officieel LIO-studenten mogen laten afstuderen. Vorig jaar behaalden de Zuidwend, de Ploeg, de Godelindeschool en de Graaf Floris ook al het keurmerk.

Zo zet Talent Primair zich op de kaart bij de pabo’s, pabo-studenten en in het bijzonder bij de LIO-stagiairs. Wij zijn met recht een sterke partner van HU pabo | Hogeschool Utrecht.