Dit jaar bestaat de Comeniusschool in Naarden 100 jaar. Het jubileumjaar werd op maandag 6 januari feestelijk geopend door burgemeester Han ter Heegde en wethouder Geert Jan Hendriks van de gemeente Gooise Meren. De eerste schooldag na de vakantie en ook de start van het jubileumjaar begon met het openen van een gigantisch cadeau waaruit ballonnen opstegen.

Alle kinderen zongen vervolgens uit volle borst het schoollied en werden daarna getrakteerd op een heerlijk jubileumcakeje. Komend jaar staat voor de school in het teken van het 100-jarig bestaan en zullen alle activiteiten extra feestelijk zijn. “Alles wordt net iets grootser aangepakt dit jaar”, aldus een trotse directeur, Annemieke den Exter. Ook een reünie kan niet ontbreken in zo’n bijzonder jaar: op 12 september is er een reünie voor oud-leerlingen en -leerkrachten. Meer informatie volgt later dit jaar via de school. 

 

 

Geschiedenis
In de jaren 20 van de vorige eeuw werd er gezocht naar een vaste locatie in Naarden voor openbaar onderwijs. Naast de bestaande katholieke en christelijke scholen was er behoefte aan een school die voor iedereen toegankelijk was. Dat was het startsein voor de Comeniusschool. De eerste locatie was aan de Pater Wijnterlaan en sinds 1972 is de school gevestigd op de huidige locatie aan de Cort van der Lindenlaan.

De school werd vernoemd naar Jan Amos Comenius, een pedagoog die leefde aan het begin van de 17e eeuw. Comenius pleitte voor onderwijs aan iedereen, zowel aan jongens als aan meisjes en van alle standen. Het gedachtegoed van Comenius leeft nog altijd voort in het openbaar onderwijs en zeker ook op de Comeniusschool.