Kom je bij ons werken en leren?

Volg je de pabo? Ben je op zoek naar een leuke stageplek waar je de fijne kneepjes van het vak leert? Met veel oog en aandacht voor jouw persoonlijke doelen en kwaliteiten? Dan voel je je bij ons als een vis in het water en willen we graag met jou in contact komen!

Bij ons word je intensief begeleid. Op verschillende scholen van Talent Primair zijn schoolopleiders werkzaam die je op een professionele wijze begeleiden tijdens je opleiding. Tijdens je stage leer je bij ons zelf de antwoorden te vinden op vragen, zoals: ‘Wat maakt mij tot een goede leraar en wat kan ik de volgende keer nog beter doen?’ Want van zelf ervaren en uitvinden, in combinatie met gerichte feedback, leer je het meest. Tijdens je stage draai je daarom zoveel mogelijk mee als een toekomstige collega.

Wat willen we samen met jou bereiken?

Het doel van de stage is dat je uiteindelijk een goede leerkracht wordt en zelfstandig voor de groep kunt staan. Je wordt opgeleid en begeleid om de volgende kerntaken goed uit te kunnen voeren.

  • Pedagogisch passend handelen. Je werkt aan een goede relatie met de kinderen, waarin je ze optimaal ondersteunt. Je geeft leiding aan de groep en zorgt voor een passend pedagogisch leerklimaat.
  • Voorbereiden en evalueren. Je zorgt voor een professionele voorbereiden en evalueert je onderwijsactiviteiten.
  • Uitvoeren van onderwijstaken en begeleiding. Je voert je onderwijstaken, waaronder de lessen, professioneel uit. Je volgt en begeleidt de kinderen op de juiste manier.
  • Communiceren en samenwerken. Je communiceert, overlegt en werkt goed samen met ouders, collega’s en andere professionals.
  • Werken aan professionele ontwikkeling. Je blijft werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kritisch, systematisch en gefundeerd. 

Je start je stage met een intakegesprek met de schoolopleider en de praktijkopleider. Zo leer jij de school kennen en geef jij aan wat je tijdens je stage graag wil leren. Samen verkennen we wensen en verwachtingen.

Hoe word je begeleid?

De praktijkopleider is je directe begeleider. Elke week bespreek je met je praktijkopleider de voorbereiding, planning en uitvoering van je activiteiten en taken, waaronder de lessen. De praktijkopleider coacht je en geeft je waardevolle adviezen waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Je schoolopleider is de verbindende factor tussen de instituutsopleider, je praktijkopleider en jezelf. De schoolopleider bewaakt de kwaliteit van de begeleiding. Je kunt ook bij je schoolopleider terecht als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt in de samenwerking met je praktijkbegeleider. De intituutsbegeleider houdt je ontwikkeling en prestaties in de gaten en is uiteindelijk ook degene die je beoordeelt. Natuurlijk in nauw overleg met je praktijkopleider en schoolopleider.

Een baan bij Talent Primair!

Veel van onze studenten komen bij ons werken, nadat ze hun diploma hebben behaald. Daar zijn zij en wij heel blij mee. Ten eerste omdat bevlogen en enthousiaste nieuwe leerkrachten een aanwinst zijn voor elk team. Maar ook omdat het iets zegt over hun ervaringen met onze school. Jouw stage zou daarom zomaar de start kunnen zijn van een inspirerende baan bij een van onze scholen.

Interesse in een stage bij onze scholen?

Spreekt Talent Primair je aan en kom je graag in aanmerking voor een stageplek op een van onze scholen? Geef dit aan bij je hogeschool. Zij hebben het overzicht van alle stages (ook die van ons!) op basisscholen bij jou in de buurt. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Vincent van Aggelen, v.vanaggelen@talentprimair.nl

Ons laatste nieuws

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Na de Dam tot Damloop gaan wij geen sportieve uitdaging meer uit de weg. Ben jij ook opzoek naar een sportieve uitdaging? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Ben jij onze part-time gymleerkracht op de Zuidwend of op OBS De Triangel?

👉🏼

Afgelopen zaterdag heeft Team Talent Primair de Dam tot Damloop getrotseerd. Samen met alle sponsoren is er geld ingezameld voor KiKa en de teller staat op dit moment op €2252,-! 👏🏽

Doneren kan nog steeds via de onderstaande link.

👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Janny heeft al een paar jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar thuis zitten, dat wil ze niet. Als invalkracht op de Larense Montessorischool staat ze regelmatig voor de klas. “Ik zie het als hobby. Waarom zou ik er dan mee stoppen?”
👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

#𝗕𝗔𝗖𝗞𝟮𝗦𝗖𝗛𝗢𝗢𝗟 🎒
Ook dit schooljaar volgen wij onze koers en gaan alle scholen van Talent Primair samen op pad om onze doelen na te streven. 🚀

𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘬𝘰𝘦𝘳𝘴?
👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

#talentprimair #onderwijs #koers

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+