Zij-instromers

Ben je toe aan verandering? Wil je graag met kinderen werken? Voor een baan gaan waarbij je echt van betekenis kunt zijn? Dan is het zij-instroomtraject iets voor jou. Wij gaan graag met jou het gesprek aan.

Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, daarmee kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat. Hierna kun je een passend scholingstraject volgen waarbij je in maximaal twee jaar je lesbevoegdheid behaalt.

Wij organiseren regelmatig informatieavonden voor geïnteresseerden. Meld je aan bij Vincent van Aggelen. Onderstaand stappenplan geeft je een indruk hoe een zij-instroomtraject eruit ziet:

  • Je solliciteert naar een vacature bij een van de scholen van Talent Primair. Onze vacatures vind je op: https://werkenbijtalentprimair.nl
  • Wij vragen een geschiktheidsonderzoek aan bij een lerarenopleiding.
  • De assessoren die het geschiktheidsonderzoek afnemen beoordelen jouw kennis en ervaring aan de hand van je vooropleiding, en je maatschappelijke en beroepservaring.
  • Zijn je kennis en ervaring relevant, dan leg je een geschiktheidsonderzoek af. Daaruit blijkt 1) je kunt direct voor de klas of 2) je kunt niet direct voor de klas maar volgt eerst een lerarenopleiding, eventueel met vrijstellingen.
  • Mag je direct voor de klas, dan stellen de assessoren die het geschiktheidsonderzoek afnemen vast wat je nog aan scholing en begeleiding nodig hebt om een volledig bevoegd leraar te worden.
  • Je sluit met de school en een lerarenopleiding een scholings- en begeleidingsovereenkomst voor een periode van ten hoogste twee jaar.
  • Je staat voor de klas en volgt scholing voor de bevoegdheid die daarvoor nodig is. De school en de lerarenopleiding begeleiden je.
  • Uiterlijk na twee jaar leg je een bekwaamheidsonderzoek af. Slaag je daarvoor, dan krijg je een getuigschrift en ben je een volledig bevoegd leraar!

Meer informatie
Mail naar Vincent van Aggelen, zij-instromer@talentprimair.nl. Hij beantwoordt graag al je vragen.

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Voor twee van onze scholen, in #Loenenaandevecht en in #Muiderberg, zijn we op zoek naar een onderwijsassistent. Lijkt je dit wat?? Kijk dan snel op http://www.werkenbijtalentprimair.nl hoe je snel en zonder sollicitatiebrief kan solliciteren.

#vacatures #Onderwijs

Het is bijna zomervakantie! Wil jij op je strandbedje met een drankje in de hand kunnen wegdromen en fantaseren over je nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, wij hebben diverse banen in de aanbieding! Kijk op http://www.werkenbijtalentprimair.nl
#vacatures #onderwijs

Waarom is het vak leerkracht zo leuk? En waarom is werken bij Talent Primair zo leuk? Je ziet het hier: https://www.youtube.com/watch?v=3A8phadRots&t=254s

Op zoek naar een gave baan in het onderwijs? Kijk dan op http://www.werkenbijtalentprimair.nl.

#vacatures #gooi #basisonderwijs #leerkracht

In het nieuwe schooljaar start de Comeniusschool in Naarden met hoogbegaafden-onderwijs. Meer weten? Lees hier het hele artikel: https://www.talentprimair.nl/voltijds-onderwijs-voor-hoogbegaafden-bij-de-comeniusschool-in-naarden/

#hoogbegaafden #basisonderwijs #naarden #leerkracht #hbonderwijs

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+