De missie en visie van Talent Primair

Met ons onderwijs ontwikkelen onze leerlingen kennis en vaardigheden opdat zij hun eigen plek in de maatschappij en in de wereld in kunnen nemen. We leren onze leerlingen hun geest te oefenen. Hiervoor zijn basisvaardigheden (taal en rekenen) essentieel. Onze leerlingen vergaren (vak)kennis, kunnen kritisch nadenken en redeneren en hebben zelfverbeelding en oordeelsvermogen. Zij vergroten hun creativiteit in denken en doen om nieuwe vraagstukken op te lossen. Daarmee kunnen zij een leven lang hun eigen talenten ontvouwen.

Onze leerlingen leren zorg te dragen voor elkaar en voor de wereld waarin zij leven; zij zijn wereldburgers. Ons onderwijs richt zich daarom ook op het ontwikkelen van zelfbeheersing (leren niet impulsief te reageren op een wereld vol impulsen). Zelfbeheersing is ook: leren doorzetten, vasthouden en niet verliezen in negativiteit. Daarbij is ook wederzijds respect nodig: democratische waarden, oefenen in vragen stellen en mondigheid, luisteren naar elkaar, zelfstandig denken en handelen. Leerlingen die met de ontwikkeling van deze vaardigheden de school verlaten, kunnen daardoor adequaat anticiperen en positief bijdragen aan een betere en veranderende wereld. Ons onderwijs draagt bij aan gelijke kansen: leerlingen die van huis uit minder ondersteuning krijgen, stimuleren wij extra.

Dit is wat we onze leerlingen bieden: onze opdracht. Wij werken daar dagelijks aan en laten ons daarbij leiden door vier waarden. Het zijn onze pijlers en spreken de lerende houding van het bestuur, haar personeel en haar leerlingen aan.

 

Wij zijn Talent Primair!

Ons laatste nieuws

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Vacature alert! 🚨 Montessorischool De Gouden Kraal in Huizen zoekt twee leerkrachten: een leerkracht onderbouw (WTF 0,4) en een leerkracht bovenbouw (WTF 0,4). Meer info: https://linktr.ee/talent_primair

Vier scholen - De Catamaran, De Triangel, De Godelinde en De Curtevenne - hebben met glans het HPS-traject van Academica voltooid! Dankzij het verandertraject gebaseerd op De Waal's vijf pijlers, is het onderwijs naar nieuwe hoogten gestegen! Gefeliciteerd aan het hele team! 👏🏽

Vacature alert! Wil jij deel uitmaken van een toegewijd en hartelijk team bij de Godelindeschool in Naarden? We zoeken een leerkracht voor de bovenbouw (WTF 0,4 - 1,0) en voor de middenbouw (WTF 0,6 - 1,0).

Meer info: https://linktr.ee/talent_primair
#talentprimair #onderwijs #vacature

Vacature alert! Ontdek de wereld van Maria #Montessori bij Gooische Montessorischool in #Huizen! We zoeken gepassioneerde leerkrachten om ons team te versterken. Sluit je aan en maak een verschil in het leven van onze leerlingen! ⤵️

#onderwijs #vacature

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen