De missie en visie van Talent Primair

Met ons onderwijs ontwikkelen onze leerlingen kennis en vaardigheden opdat zij hun eigen plek in de maatschappij en in de wereld in kunnen nemen. We leren onze leerlingen hun geest te oefenen. Hiervoor zijn basisvaardigheden (taal en rekenen) essentieel. Onze leerlingen vergaren (vak)kennis, kunnen kritisch nadenken en redeneren en hebben zelfverbeelding en oordeelsvermogen. Zij vergroten hun creativiteit in denken en doen om nieuwe vraagstukken op te lossen. Daarmee kunnen zij een leven lang hun eigen talenten ontvouwen.

Onze leerlingen leren zorg te dragen voor elkaar en voor de wereld waarin zij leven; zij zijn wereldburgers. Ons onderwijs richt zich daarom ook op het ontwikkelen van zelfbeheersing (leren niet impulsief te reageren op een wereld vol impulsen). Zelfbeheersing is ook: leren doorzetten, vasthouden en niet verliezen in negativiteit. Daarbij is ook wederzijds respect nodig: democratische waarden, oefenen in vragen stellen en mondigheid, luisteren naar elkaar, zelfstandig denken en handelen. Leerlingen die met de ontwikkeling van deze vaardigheden de school verlaten, kunnen daardoor adequaat anticiperen en positief bijdragen aan een betere en veranderende wereld. Ons onderwijs draagt bij aan gelijke kansen: leerlingen die van huis uit minder ondersteuning krijgen, stimuleren wij extra.

Dit is wat we onze leerlingen bieden: onze opdracht. Wij werken daar dagelijks aan en laten ons daarbij leiden door vier waarden. Het zijn onze pijlers en spreken de lerende houding van het bestuur, haar personeel en haar leerlingen aan.

 

Wij zijn Talent Primair!

Ons laatste nieuws

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Scholen genieten van de voorjaarsvakantie, een break om straks vol energie de lente in te duiken! Rust en ontspanning zijn essentieel voor een frisse start.
Voel jij de behoefte aan vernieuwing? Ontdek jouw perfecte frisse start via deze link ⤵️

Twee weken geleden zetten we Hilversum op z'n kop tijdens de Koersplandag! Het was dé dag waarop we op feestelijke, inspirerende en gezamenlijke wijze de nieuwe koers aftrapten. Een koers waarin de leerkrachten, onze sterren van de koers, centraal staan. 🌟

#talentprimair

𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲𝘂𝗿 💐
Vandaag eren we de onmisbare schakels binnen onze scholen, onze directeuren! Met passie en toewijding zorgen jullie ervoor dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dank voor jullie visie, leiderschap en liefde voor het onderwijs. 🧩💚

"Leerlingen Gouden Kraal in actie voor bewoners huis aan Duivenvoorde!"

Meer lezen? 👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Foto: HuizerNieuws/Bob Awick

#talentprimair #onderwijs #actie

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen