Logo Comeniusschool verbeeldt het leertraject

Talent Primair ontwikkelt voor alle scholen binnen de stichting nieuwe logo’s. Op dinsdag 2 juli onthulde de Comeniusschool – die volgend jaar haar 100-jarige bestaan viert – haar nieuwe logo. Het nieuwe logo laat nog beter zien dat deze basisschool het onderwijs zoveel mogelijk laat aansluiten op de ontwikkeling van het individuele kind.

Afgelopen week mochten de kinderen al raden hoe zij dachten dat het nieuwe logo eruit zou zien en ze gingen met drie kinderen op de foto. Dit bleek nog best lastig te zijn maar uiteindelijk zaten er drie kinderen heel dichtbij! Deze kinderen mochten samen met Geert-Jan Hendriks, wethouder bij de gemeente Gooise Meren, het nieuwe logo onthullen. ‘Het “samen” is op deze school duidelijk zichtbaar. Plezier, samen leren en voldoende beweging daar draait het om bij de Comeniusschool,’ zei Geert-Jan Hendriks.

Met plezier werken aan je ontwikkeling

‘Met dit nieuwe logo presenteren wij ons als moderne fijne school’, zegt Annemieke den Exter, locatiedirecteur van de Comeniusschool. ‘Ons motto: De school waar je met plezier werkt aan je ontwikkeling en we samen verantwoordelijk zijn voor het leren. Ik vind het heel fijn dat vooral “met plezier werken aan je ontwikkeling’ is te zien in ons nieuwe logo. 

Geweldig hoe het leertraject in beeld is gebracht; van het spelenderwijs leren in de onderbouw, het met plezier echte dingen leren in de middenbouw tot aan de bovenbouw waar je alle vaardigheden die je nodig gaat hebben voor de middelbare school leert. Onze school werkt de modernste methodes in de combinatiegroepen. Er is veel aandacht voor de creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen en we zijn een school waar je gezien en gekend wordt,’ zegt Annemieke den Exter.

Talent Primair koos afgelopen jaar voor een ‘endorsed’ merkstrategie. Dit betekent dat alle logo’s van de basisscholen worden uitgebreid met de support van het moedermerk. De ‘kracht van samen’ laten we heel graag ook in onze huisstijl zien.