Stilzitten is voor de leerlingen van de Koningin Emmaschool uit Bussum geen optie! Dus kwamen zij met de gehele school in actie voor Oekraïne. De leerlingen van de Emmaschool vinden het fijn om iets te kunnen doen. “Het gaat bijna iedere dag over Oekraïne. In het jeugdjournaal, bij nieuwsbegrip of gewoon in de klas”. Directeur Renate van den Noort denkt dat de actie ook goed is voor de bewustwording van de kinderen.

Er werden diverse acties georganiseerd. Onder andere een sponsorloop van groep 8b was een groot succes. De rondjes rondom de school waren pittig, maar voor het goede doel ga je nu eenmaal tot de man met de hamer langskomt. Zij haalden een monsterlijk groot bedrag van €4494,- euro op. Daarnaast was er een boeken- en spelletjes markt van degroepen 6 en 7 en hebben de rest van de leerlingen Belgische Chocolade verkocht. “Het idee ontstond na het zien van de onwerkelijke beelden op tv op een vrijdagavond. Een vader van school heeft een bedrijf in de chocolade en na 1 belletje werd de actie ‘Belgische Chocolade voor Oekraïne geboren’ aldus de trotse directeur.

De Koningin Emmaschool leerlingen haalden in totaal €9654,- op voor Oekraïne. “Dat is toch niet normaal” aldus één van de leerlingen van groep 8.