De tweede montessorischool in Huizen heeft een nieuwe naam: de Gooische Montessorischool. Naast een nieuwe naam heeft de school ook een nieuw logo gekregen. Marijn Gildemacher, locatiedirecteur: “Onze oude naam paste niet meer bij ons. Het voelde een beetje alsof we tweede keus zijn en dat doet de school en het team geen recht.” Ook het logo kon wel een opfrisbeurt gebruiken en dus is Marijn met een afvaardiging van het team aan de slag gegaan om een nieuwe naam te bedenken.

“Vanaf het begin was duidelijk dat we de plek van de school wel in de naam wilden verwerken, net als het feit dat we Montessori-onderwijs geven. Dat was soms nog een zoektocht en er heeft van alles de revue gepasseerd. Met dit als uiteindelijk resultaat”. Het kleurrijke logo heeft dezelfde verwijzing naar de locatie en de onderwijsvorm als de naam. “De vormen in het logo zijn een combinatie van de geometrische vormen die veel gebruikt worden in het Montessori-onderwijs en andere vormen die meer passen bij het Gooische idee”, aldus een enthousiaste Marijn.

De nieuwe naam en het logo zijn maandag bij de start van het nieuwe schooljaar feestelijk gepresenteerd aan de leerlingen en hun ouders. En vanaf vandaag is het dan echt zo ver en gaat de school door als de Gooische Montessorischool. Marijn benadrukt dat er dan een nieuwe naam en nieuw logo zijn, maar dat ze nog steeds dezelfde school zijn, waarbij kinderen sterk worden en plezier krijgen in leren.

Meer informatie over de school vind je op https://www.gooischemontessorischool.nl/.