Monica Groenendaal, directeur van basisschool de Hobbedob: ‘Kinderen kunnen veel meer (dan ze zelf denken). Wij laten leerlingen zelf ontdekken, onderzoeken en ervaren wat ze wel of juist nog niet beheersen. Vanuit ruimte en verantwoordelijkheid maken we  kinderen zelf bewust van hun eigen leerproces. Dit doen leerkrachten op basisschool de Hobbedob altijd in groepsverband en samen.’

Deze sterke visie heeft als anker de waarden van het Daltononderwijs: samenwerken, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, reflectie en effectiviteit. Het is nu een kleine drie jaar geleden dat de openbare basisschool de Hobbedob uit Weesp koos voor het Daltononderwijs. De school vindt het tijd worden om dit ook expliciet te laten zien.

Nieuwe naam, nieuw logo: Daltonschool de Hobbedob

Op woensdag 19 september om 8.30 uur onthulde de basisschool een nieuw logo. De keuze voor de denominatie komt expliciet in beeld want de Hobbedob heet vanaf dit schooljaar: Daltonschool de Hobbedob. En bij een kleine naamsverandering hoort een nieuw logo. Het nieuwe logo laat zien dat ieder kind een ster is.