Jeannette Vos, intern begeleider en dyslexiespecialist-en behandelaar bij de OBB, en Gitte Spee, illustratrice en schrijfster van kinderboeken, hebben de handen ineengeslagen met als resultaat een uniek kinderboek over Blaricum: Vos & Caaf in Blaricum.

Jeannette heeft het verhaal geschreven. Op rijm, speciaal voor kinderen met dyslexie. “De opbrengst van dit boek gaat, na aftrek voor de gemaakte kosten, naar taalzwakke scholen. In de vorm van boekenpakketten, samengesteld vanuit mijn ervaring van het door mij opgerichte leescentrum dyslexie op de OBB.”
Gitte is verantwoordelijk voor de tekeningen: “Ik heb Blaricum goed leren kennen! Normaliter schrijf ik zelf en kies dan wat ik teken. Nu in opdracht, dat was een uitdaging.’

Waar gaat het boek over?
Een vos en een cavia willen verhuizen van de grote, drukke stad naar Blaricum. Meneer Sjaak – Ik heb een prachtig paleisje voor een mooi prijsje – heeft hen de sleutel van hun nieuwe huis gegeven. Maar waar staat het huis? Vos & Caaf gaan op zoek door de Blaricummermeent, de Bijvanck en Blaricum-Dorp, langs alle karakteristieke plekken, huizen, winkels en gebouwen en ontmoeten diverse Blaricummers.

Een feest van herkenning
Voorin het boek staat de fietstocht die Vos & Caaf afgelegd hebben. Een aanrader! Achterin staan feitjes en weetjes over Blaricum. Het boek is een feest van herkenning, zeker niet alleen voor kinderen. En ook heel leuk voor iedereen die het dorp graag wil leren kennen.

Waar te koop?
Het is te koop bij de Blaricumse en de Larense Boekhandel voor € 19,50.
Online bestellen kan ook: Stuur een mail met adresgegevens naar: vosencaaf@gmail.com, betaling a € 19,50 plus €4,60 voor een brievenbuspakket+ €0,80 voor een bubbeltjesenvelop= €24,90 naar: NL 20 ABNA 0105087866 t.n.v. J.H.M. Vos van Noordenburg o.v.v. Vos & Caaf in Blaricum.

Vervolg
Jeannette en Gitte zijn een gouden duo. En er zijn al nieuwe plannen; samenwerken met De Hoop voor een speciale ijscoupe Vos en ijscoupe Caaf en ook een Vos & Caaf kwartet zit in de pijplijn.