stw-ldr

De Sterrenwachter Loosdrecht is één van de drie genomineerden voor de Peter Petersenprijs 2016. We zijn genomineerd voor de manier waarop we op de Sterrenwachter het kamp organiseren en inhoud geven. Met behulp van een verhalend ontwerp is kamp echt een schoolbreed project.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Jenaplan Vereniging aan een school die Jenaplanonderwijs op een bijzondere en inspirerende manier heeft vormgegeven. Het is een aanmoedigingsprijs voor Jenaplangerichte onderwijskundige projecten, die door scholen zijn ontworpen en daarmee een waardering voor het harde werken van stamgroepleiders, ouders en kinderen.

We zijn dan ook heel trots dat we genomineerd zijn voor deze prijs.

Op 4 november houden de drie genomineerde scholen een presentatie tijdens het jaarlijkse Jenaplan Congres. Dan wordt ook de prijswinnaar bekend gemaakt.

Peter Petersen
De prijs is vernoemd naar de grondlegger van het Jenaplan onderwijs (1884-1952). Peter Petersen vormde zijn ideeën op een school in het Oost-Duitse Jena. Hij dacht dat kinderen op andere wijze dan via klassikaal onderwijs zich rijker konden ontwikkelen. Kenmerkend voor Jenaplanonderwijs is o.a. dat meerdere leerjaren gemengd worden en dat er gewerkt wordt met projecten. Op de Sterrenwachter zie je de Jenaplanessenties onder andere terug in de stamgroepen (3 leeftijden bij elkaar), de basisactiviteiten (gesprek, spel, werk en viering) en het ritmisch weekplan (voortdurende afwisseling spanning-ontspanning). Meer informatie over het Jenaplanonderwijs kunt u vinden in onze schoolgids het identiteitsdocument of op www.jenaplan.nl.