Logo de Ploeg: met z’n allen zijn we één

Als een luid zingend koor klonk gisterenavond het aftellen van 10 naar 0 in het Singer theater in Laren tijdens de onthulling van het nieuwe logo van openbare basisschool de Ploeg. Ruud Philips, directeur van obs de Ploeg, werd tijdens de lancering bijgestaan door enkele leerlingen.

Samen vertelden zij aan een volle zaal ouders en vrienden waar het nieuwe logo voor staat. ‘In het logo zie je dat iedereen anders is,’ zegt Hanna. Teun: ‘En we staan in een kring want wij werken heel veel samen op de Ploeg.’

Ruud Philips vult aan: ‘We zijn bij de Ploeg ontzettend trots dat wij een gemêleerd gezelschap zijn, een eerlijke afspiegeling van de samenleving. Er is ruimte voor diversiteit in afkomst, cultuur en individuele ontwikkeling. Daarnaast hebben we dit logo bij uitstek gekozen omdat we houden van samen leren en samen leven. De kring, de ploeg, is voelbaar in de cultuur van onze school; kinderen helpen elkaar en wij als team hebben een open houding zodat iedereen zich gemakkelijk kan aansluiten. Dit geldt voor iedereen: kinderen, ouders en collega’s.’

Na de spannende onthulling vond het Singerfeest van de Ploeg plaats. Een fantastisch feest waarbij elke klas een mini-musical uitvoert. 

De nieuwe logo’s voor Talent Primair en de basisscholen zijn voor ons ontwikkeld door Inge Beckers en Vaz Dias communicatie.