Vrijdag 26 mei zijn twee scholen van Talent Primair (OBS de Bijvanck in Blaricum en OBS de Ploeg in Laren) verrast met twee boekenpakketten met maar liefst 135 boeken van uitgeverij Delubas. Jeannette Vos, intern begeleider bij de Openbare Basisschool Blaricum die de boeken cadeau deed, kwam de boeken persoonlijk afleveren. “Ik heb deze boeken gekocht van de opbrengst van mijn boek ‘Vos en Caaf in Blaricum’. En bij deze twee scholen blijft het niet. Nog acht scholen door heel Nederland worden verblijd met een boekenpakket.

Jeannette Vos bracht in maart 2022 samen met illustratrice Gitte Spee haar eerste prentenboek uit. ‘Vos en Caaf in Blaricum’ is een uniek kinderboek over Blaricum op rijm, waardoor het makkelijk te lezen is. Dit omdat kinderen voorspellend kunnen lezen. Er zijn destijds tweeduizend boeken gedrukt. We zijn inmiddels ruim een jaar verder en bijna alle boeken zijn verkocht. Iets waar Jeannette erg trots op is. “De opbrengst van het boek wil ik graag aan een goed doel besteden en lezen is iets wat me na aan het hart ligt. Ik ben naast intern begeleider ook dyslexiespecialist en op de OBB heb ik een leescentrum ingericht met makkelijk te lezen boeken. Deze boeken leen ik uit aan kinderen die leeskilometers moeten maken en dat gun ik kinderen door heel Nederland. Vandaar dat ik besloten deze pakketten samen te stellen en uit te delen aan scholen.”

Alle boeken zijn in rijke taal geschreven met mooie illustraties die kinderen aanspreken. Daardoor is het voor de kinderen aantrekkelijker om te lezen. Er zitten ook boeken bij die gebruikt kunnen worden bij het zogenoemde ‘tutorlezen’ waarbij je samen een verhaal leest. Hiermee kan je ook ouders beter betrekken bij het leesproces.

De komende weken gaat Jeannette ook nog langs bij scholen in Zeist, Amersfoort, Bunschoten, Rotterdam, de Betuwe en Limburg.