De Comeniusschool in Naarden start in het schooljaar 2021/2022 met hoogbegaafden (HB)-onderwijs. Talent Primair, de overkoepelende stichting achter de Comeniusschool, verzorgde fulltime Hoogbegaafden Onderwijs op één van de andere locaties, maar kampte met uitdagingen in de huisvesting. Met de verhuizing naar de Comeniusschool komt er een einde aan een onzekere tijd voor het HB-onderwijs. De kinderen krijgen een vaste plek in een fijn schoolgebouw in een groene omgeving.

De komst van het HB-onderwijs naar de Comeniusschool past goed bij de werkwijze van de school. Annemieke den Exter, locatiedirecteur: “Bij het HB-onderwijs is er veel aandacht voor het leren leren, samenwerken en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Iets wat wij hier op school ook heel belangrijk vinden en toepassen voor de reguliere groepen. Daarom denken we ook dat het HB-onderwijs zo goed past binnen ons concept. We staan bekend om onze persoonlijke aanpak en maatwerk en dat is ook waar de kinderen in het HB-onderwijs behoefte aan hebben.” De school start in eerste instantie met twee HB-groepen (4/5/6 en 7/8) en vier reguliere groepen.

Informatieavond
Voor iedereen die geïnteresseerd is in HB-onderwijs bij de Comeniusschool wordt er op woensdag 9  juni 2021 om 20.00 uur een online informatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond leggen we uit hoe we gaan werken binnen het HB-onderwijs, voor welke kinderen dit geschikt is en lichten we de aanmeldingsprocedure toe. Daarnaast komt ook het reguliere onderwijs aan bod; hoe we dit ingericht hebben, hoe de integratie tussen de reguliere en HB-groepen is en wat ons een prettige school voor de kinderen maakt.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via Annemieke den Exter (a.denexter@talentprimair.nl). Na deze avond kan er een vervolgafspraak gemaakt worden om verder kennis te maken en een mogelijke plaatsing (regulier of op HB) te bespreken. 

HB-onderwijs bij Talent Primair
Het voltijds HB onderwijs is een belangrijke pijler voor Talent primair, maar kampte met uitdagingen op het gebied van continuïteit in de bekostiging en huisvesting. Het afgelopen jaar is er samen met de leerkrachten en directie gekozen voor een nieuwe koers waarin oude goed werkende systemen verstevigd werden met nieuwe inzichten. Lydia Ootjers, directeur van het HB-onderwijs: “Door de samenvoeging met de Comeniusschool kunnen we weer de focus leggen op wat belangrijk is. We hoeven ons niet bezig te houden met de huisvesting, maar kunnen weer doen waar het om draait bij HB-onderwijs. Werken vanuit de leerdoelen, waarin we de kinderen stimuleren en begeleiden tot eigenaarschap van hun leerproces binnen een veilige, uitdagende en prettige leeromgeving.”

Meer informatie over de Comeniusschool vind je op www.comeniusschool.nl.