Onderwijs aan Oekraïense kinderen

Vluchtelingen uit Oekraïne tussen de 5 en 17 jaar hebben recht op onderwijs. Leerlingen uit Oekraïne spreken (nog) geen Nederlands en het Nederlandse onderwijs is nieuw. Ze zijn uit hun vertrouwde omgeving gevlucht en zijn vaak kort in Nederland.  Daarom verzorgen taalscholen het basis- en voortgezet onderwijs aan vluchtelingen. De kinderen en jongeren worden geplaatst in nieuwkomersklassen op speciale taalscholen. De situatie in Oekraïne is dusdanig dat er een groot aantal vluchtelingen verwacht wordt. 

De Kamperfoelieschool in Huizen is dé taalschool voor de regio Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes*. Op de Kamperfoelieschool is speciale expertise aanwezig en zijn ook Oekraïense leerkrachten beschikbaar. Op dit moment is het zo dat kleuters aangemeld kunnen worden bij reguliere basisscholen en niet bij de taalschool.  

Werkzaam op een school en op zoek naar meer informatie voor een Oekraïense leerling?

Werk je op een school in een van de bovenstaande gemeenten en op zoek naar een plek voor een Oekraïense leerling? Dan kan je terecht bij de Kamperfoelieschool (vestiging Jan van Galenstraat) in Huizen (dit geldt niet voor kleuters!). Vul dit formulier in en wanneer er plaats op de Kamperfoelieschool is, nemen wij contact met je op voor een uitgebreide intake. We kijken dan of de Kamperfoelieschool een passende onderwijsplek is voor deze leerling. Dat doen wij in samenwerking met Unita. Wanneer er speciale onderwijsbehoeften zijn, met uitzondering van NT2 en kwetsbaarheid vanwege de situatie in Oekraïne, kijkt Unita wat een passende plek is. Samen met Unita is een beslisboom opgesteld.

Wanneer er (nog) geen plek beschikbaar is op de Kamperfoelieschool laten wij dit zo snel mogelijk weten en wordt de leerling opgevangen op jullie school, in een reguliere klas. De leerling blijft op de wachtlijst staan en zodra er plaats is, volgt alsnog de intake op de Kamperfoelieschool.

Particulier en op zoek naar een onderwijsplek voor een Oekraïense leerling?

Ben je een particulier en op zoek naar een onderwijsplek voor een Oekraïense leerling? Meld je dan als eerste aan bij een reguliere basisschool. Zij worden dan de stamschool. Vervolgens vult u dit formulier in en worden de leerling en begeleider uitgenodigd voor een intake. De leerling zal eerst een jaar taalonderwijs op de Kamperfoelie krijgen en vervolgens overgeplaatst worden naar de stamschool.  

De leerling dient woonachtig te zijn in de BHEL gemeenten. Scholen in de buurt van de woonplek verzorgen onderwijs/opvang, zolang de leerling op de wachtlijst staat bij de Kamperfoelieschool. Je kunt je in dat geval melden bij een school in de buurt.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op nadat het door jouw ingevulde formulier door ons is ontvangen. Wij nemen de situatie en de vervolgstappen dan zorgvuldig met je door. 

For the English version click here.

Op zoek naar informatie of materiaal om Oekraïense kinderen les te geven? Kijk dan op onze pagina met handige tips en trucs.

 

* De andere taalscholen in deze regio zijn De Globe in Bussum en de Taalschool Hilversum.

 

 

Ons laatste nieuws

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Ontmoet Julie Horst-Stassar, een bevlogen onderwijsassistente op de Koningin Emmaschool in Bussum. Vroeger droomde ze van een carrière als musicalster, maar sinds 2018 heeft ze haar plek gevonden in het onderwijs.

𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘭𝘦𝘻𝘦𝘯? ⤵️
https://linktr.ee/talent_primair

Groot nieuws! We zijn verheugd te delen dat het contract voor het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Wisperweide officieel is ondertekend! ✍🏽

Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar een inspirerende leeromgeving voor de toekomstige generaties. 💡✨

#nieuwbouw #weesp

𝗢𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸 𝗷𝗲 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗶𝗲, 𝒐𝒎𝒓𝒊𝒏𝒈 𝒋𝒆 𝒎𝒆𝒕 𝒂𝒎𝒃𝒊𝒕𝒊𝒆! 🌟
Bekijk onze vacatures en help mee aan de toekomst van talentvol onderwijs!
👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

#onderwijsvacature #vacature #werkeninhetonderwijs #stemmen

𝗦𝘁𝗲𝗺 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴, 𝙨𝙤𝙡𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙚𝙚𝙧 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙩𝙤𝙚𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩! 🗳️

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur, maar weet je wat echt stemwaardig is? Werken bij één van onze fijne scholen! 🙌🏽

𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯? 👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+