Nieuwsoverzicht

 • Een goed gestructureerde en uitdagende Montessorischool!

  Maandag 25 november vond op de 2e Montessorischool in Huizen een audit plaats. Drie collega’s van de Montessorivereniging bezochten de school voor een ‘waarderende visitatie’. Er werden onder andere klassenbezoeken afgelegd, gesprekken gehouden met ouders en kinderen en de directie gaf een toelichting op het beleid.

  Lees meer

 • Feestelijke start schooljaar Dr. Maria Montessorischool

  De eerste schooldag van de kinderen van de dr. Maria Montessorischool begon extra feestelijk. Niet alleen startten zij hun schooljaar op een tijdelijke nieuwe locatie aan de Crailoseweg, de school onthulde ook haar nieuwe logo.

  Lees meer

 • Koers van Talent Primair: wij zetten de leerkracht centraal

  In het afgelopen schooljaar trad bij Talent Primair een nieuw bestuur aan. Roel Hoogendoorn, voorzitter, startte op 1 mei 2019 en Fije Hooglandt, begon op 1 september 2018 als lid college van bestuur. Samen dragen zij bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de organisatie en brengen zij een nieuwe koers bij Talent Primair. Wat zijn de hoogtepunten uit het koersplan 2020-2024?

  Lees meer

 • Logo de Ploeg: met z’n allen zijn we één

  Als een luid zingend koor klonk gisterenavond het aftellen van 10 naar 0 in het Singer theater in Laren tijdens de onthulling van het nieuwe logo van openbare basisschool de Ploeg. Ruud Philips, directeur van obs de Ploeg, werd tijdens de lancering bijgestaan door enkele leerlingen.

  Lees meer

 • Talent Primair presenteert de ‘Jules van Brecht Prijs’

  Tijdens de afscheidsreceptie
  vandaag in Fort Werk IV reikte Bart van der Vlist, meerscholendirecteur
  bij Talent Primair, met trots de Jules van Brecht Prijs uit.

  De Jules van Brecht Prijs staat voor onderwijsverbetering binnen Talent Primair die systemisch is bereikt en verankerd.

  Lees meer

 • Logo Comeniusschool verbeeldt het leertraject

  Talent Primair ontwikkelt voor alle scholen binnen de stichting nieuwe logo’s. Op dinsdag 2 juli onthulde de Comeniusschool – die volgend jaar haar 100-jarige bestaan viert – haar nieuwe logo. Het nieuwe logo laat nog beter zien dat deze basisschool het onderwijs zoveel mogelijk laat aansluiten op de ontwikkeling van het individuele kind.

  Lees meer

 • Nieuw logo Larense Montessorischool

  Tijdens het jaarlijkse zomerfeest presenteerde de Larense Montessorischool vandaag het nieuwe logo aan alle ouders en leerlingen. ‘Zoals je ziet heeft onze windwijzer een upgrade gehad. Nieuw is de toevoeging Talent Primair met een kind wat vol vertrouwen de toekomst inspringt!’ zegt Irene Jansen, directeur van de Larense Montessorischool. De Larense Montessorischool neemt afscheid van haar individuele logo om – net als de andere scholen binnen de stichting Talent Primair – ‘de  kracht van samen’ duidelijker te communiceren en zichtbaar te maken.

  Lees meer

 • Via school de gratis biebpas

  Monique de Gier van taalschool de Kamperfoelie in Huizen heeft een mooie samenwerking met de plaatselijke bibliotheek: alle kinderen krijgen via school een persoonlijke lidmaatschapskaart uitgereikt. Hierdoor hopen ze dat de woordenschat, de concentratie en het lerend vermogen van de leerlingen wordt vergroot.

  Lees meer

 • De invaller werkt het liefst duaal in het onderwijs

  Leerkrachten die twee dagen voor de klas staan en de andere dagen ‘compleet’ iets anders doen groeien in aantal. We zien dit vooral terug bij leerkrachten die al jaren droomden van een mogelijke switch in hun carrière en we zien het bij leerkrachten die, in de periode dat zij van de pabo afstudeerden, niet direct werk konden vinden. Zij zijn in andere sectoren en functies aan het werk gegaan en pakken de laatste jaren steeds vaker de baan ‘waar ze ooit voor zijn opgeleid’ weer op.

  Lees meer

 • Stakeholders aan het woord over nieuwe koers Talent Primair

  ‘Duurzaamheid moet een kernwaarde worden!’

  Er zijn in de aanloop van onze nieuwe strategieperiode al veel mooie dingen gezegd en geschreven. In dit bericht doen wij verslag van de stakeholderssessie over de nieuwe koers voor Talent Primair, 2020-2024.

  Lees meer

 • Openbare basisschool Bijvanck: met plezier én succes werken aan talent

  Talent Primair ontwikkelt voor alle scholen binnen de stichting nieuwe logo’s. Bianca de Saegher, locatiedirecteur van de openbare basisschool Bijvanck: ‘Ons oude logo had heel veel details. De wens was om een rustiger logo te krijgen maar het liefst wel net zo kleurrijk. De kleuren geven diversiteit aan, de vloeiende lijnen geven aan hoe wij samen een krachtig geheel vormen.

  Lees meer

 • Talent Primair verwelkomt zij-instromers

  Op woensdag 10 april organiseerde Talent Primair een open huis voor de (bijna) Leerkracht. Wij hebben ons enthousiasme en onze passie voor het ontwikkelen van talent gedeeld aan drieëntwintig geïnteresseerden.

  Lees meer

 • ‘Je levert een belangrijke bijdrage aan iemands leven’

  Vandaag staan we in de Gooi en Eemlander met een mooi artikel. Marga Duijn, meerscholendirecteur en Vincent van Aggelen, coördinator van de schoolopleiders en leerkracht bij Talent Primair, werden geïnterviewd door Joyce Huibers over ons initiatief: een open huis voor de (bijna) Leerkracht.

  Lees meer

 • 10 april: open huis Talent Primair voor de (bijna) Leerkracht!

  Op woensdag 10 april tussen 16.30 en 19.30 uur organiseert Talent Primair een open huis voor de (bijna) Leerkracht. Waarom? Omdat wij ons verantwoordelijk voelen om een eerlijk verhaal over het onderwijs te vertellen. En ook omdat wij graag ons enthousiasme en onze passie voor het ontwikkelen van talent willen delen.

  Lees meer

 • ‘Geen dag spijt van mijn beslissing om te kiezen voor het onderwijs’

  Afgelopen woensdag is Mirjam Remie, journalist bij het NRC een dagje met Carolina van den Bouwhuijsen meegelopen, schooldirecteur van de openbare basisschool Graaf Floris in Loenen aan de Vecht. Het is natuurlijk niet toevallig dat het interview juist vandaag gepubliceerd is.

  Lees meer

 • Open dagen bij onze basisscholen: 13 en 20 maart

  Alle ouders en kinderen zijn deze en volgende week woensdag van harte welkom om de open dagen te bezoeken van onze geweldige basisscholen in Gooi en Vechtstreek.

  Lees meer

 • Eigentijdse logo’s voor de Zuidwend en de Curtevenneschool

  Talent Primair koos in 2018 voor een ‘endorsed’ merkstrategie. Dit betekent dat alle logo’s van onze basisscholen worden uitgebreid met de support van het moedermerk. De ‘kracht van samen’ willen we heel graag ook in onze huisstijl laten zien. Deze week onthulden de openbare basisscholen de Zuidwend en de Curtevenneschool hun nieuwe logo’s.

  Lees meer

 • Leerlingen aan het woord over nieuwe koers Talent Primair

  ‘Ik wil géén robot voor de klas!’

  Elke vier jaar formuleert Talent Primair in een meerjarenbeleidsplan de ambities voor de voorliggende periode. We kijken of we op koers liggen en sturen bij wanneer situaties veranderen. We doen dit met zoveel mogelijk mensen in en buiten onze stichting. Eerste gesprekspartners: onze kinderen!

  Lees meer

 • Nieuwe voorzitter college van bestuur: Roel Hoogendoorn

  De Raad van Toezicht van Talent Primair benoemt de heer Roel Hoogendoorn per 1 mei 2019 tot voorzitter van het College van Bestuur. Samen met Fije Hooglandt draagt hij de komende periode de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de stichting. 

  Lees meer

 • Wij maken onderwijs leuk!!

  Elke basisschool vaart zijn eigen koers. Zo ook bij openbare basisschool de Tweemaster uit Nigtevecht. ‘Plezier hebben op school vinden wij heel belangrijk’, zegt Nick Homan, locatiedirecteur van de Tweemaster. ‘Wij stimuleren zelfstandigheid én leren onze kinderen samenwerken. “Samen jezelf ontwikkelen”, noemen wij dat.’

  Lees meer

 • De Triangel, OBB en Bijvanck slagen succesvol voor het keurmerk Opleidingsschool

  Talent Primair zet zich op de kaart bij de pabo’s, pabo-studenten en in het bijzonder bij de LIO-stagiairs. Dinsdagmiddag 12 februari 2019 hebben drie openbare basisscholen van Talent Primair – de Triangel, OBB en Bijvanck – met succes deelgenomen aan de audit van de HU pabo waarmee zij officieel het certificaat tot opleidingsschool hebben verdiend.

  Lees meer

 • De Meester Kremerschool: modern, groen en gezond

  Meester Kremer was – hoe kan het ook anders – een leerkracht. Hij startte in het jaar 1929 een ‘open’ school in de polder. De school moest anders zijn; met de blik naar buiten. In praktische zin betekende dit grote laag ingezette ramen, midden in de natuur en een wilde tuin naast de school om van alles te ontdekken. 

  Lees meer

 • Susan Smit leest voor op Kamperfoelieschool in Huizen

  Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen 2019 gestart. De Kamperfoelieschool in Huizen deed mee aan de landelijke aftrap. Schrijver en columnist Susan Smit kwam voorlezen aan de groepen 1 tot en met 5. Na afloop kregen de kinderen een heerlijk ontbijt in de klas en nog een boek namens Bookspot. Er zijn opnames gemaakt en straks te zien op de TV bij 5 uur Live.

  Lees meer

 • Talent Primair laat de ‘kracht van samen’ zien

  De onderlinge samenwerking tussen alle scholen binnen onze stichting – en tussen de Catamaran en de Tweemaster in het bijzonder – is vergaand. De enthousiaste samenwerking versterkt de kwaliteit van de scholen. Met een nieuwe huisstijl vertellen we aan de buitenwereld dat we tot één krachtige familie behoren. Alle basisscholen van Talent Primair nemen dit schooljaar afscheid van de individuele merken en krijgen nieuwe logo’s. 

  Lees meer

 • Dr. Maria Montessorischool uit Huizen wederom excellent!

  Vanochtend was er hoog bezoek bij onze dr. Maria Montessorischool in Huizen. Het predicaat Excellente Scholen werd voor de derde achtereenvolgende keer uitgereikt. Daarvoor waren de hoogste baas voor het primair onderwijs van het ministerie Ria Westendorp en de wethouder van onderwijs in Huizen, Marlous Verbeek naar de school getrokken. Met alle leerlingen en leerkrachten hebben Bart van der Vlist, meerscholendirecteur en Ryanne Zeeman, locatiedirecteur, het predicaat in ontvangst genomen. Tot 2021 heeft de school deze eretitel weer verdiend.

  Lees meer

 • Kennismaken met aankomende onderwijsassistenten

  ‘Volg je een opleiding bij het ROC? Ben je op zoek naar een leuke stageplek waar je de fijne kneepjes van het vak onderwijsassistent kunt leren? Wij hebben veel aandacht voor jouw persoonlijke doelen en kwaliteiten en komen graag met jou in contact!’ Dit vertelde Vincent van Aggelen gisteren op een drukbezochte stagemarkt georganiseerd door ROC Hilversum. 

  Lees meer

 • Ook de 2e Montessorischool in Huizen is een gezonde school

  We weten het al jaren, gezonde leerlingen presteren beter. Onlangs openden de wethouder van Huizen Maarten Hoelscher, directeur Wim Boog en lid college van bestuur Fije Hooglandt het nieuwe schoolplein van de 2e Montessorischool

  Lees meer

 • Godelindeschool opent de nieuwbouw

  Onze Godelindeschool in Naarden opende op 31 oktober samen met de 640 kinderen de nieuwbouw van de school. Eindelijk kunnen team en leerlingen als één school gaan draaien. Wat een prachtig gebouw en wat is er hard gewerkt om er direct na de herfstvakantie in te kunnen.

  Lees meer

 • Een nieuwe Graaf Floris

  ‘Vandaag hebben wij ons nieuwe logo onthuld. Het nieuwe logo laat nog beter zien dat het kind centraal staat’, zegt Carolina van den Bouwhuijsen, directeur van basisschool Graaf Floris in Loenen aan de Vecht. ‘Het oude logo van de Graaf Floris straalde niet meer uit waar onze school en het team voor staat. Ons nieuwe logo is mooi en fris en verbonden met Talent Primair. We keken er enorm naar uit om het nieuwe logo met de blauwe hoed en de rode veer op onze muren te kunnen hangen en vandaag is het eindelijk zover!’

  Lees meer

 • Solliciteren zonder motivatiebrief

  Bij Talent Primair kun je solliciteren zonder uitgebreid in de pen te klimmen. Fije Hooglandt, lid College van Bestuur en verantwoordelijk voor de portefeuille Personeel vertelt waarom: ‘Hoewel veel mensen hechten aan de motivatiebrief, hebben wij hem toch geschrapt. Te vaak staan ze bol van algemeenheden. Met de introductie van onze nieuwe vacaturesite Werken-bij Talent Primair hebben wij dit heel bewust anders ingericht.’

  Lees meer

 • Overeenkomst Integrale Kind Centra Loosdrecht getekend

  Donderdag 18 oktober tekenden Stichting Proceon, Stichting Talent Primair en wethouder Jan Klink de overeenkomst voor realisatie van twee Integrale Kind Centra (IKC’s) in Loosdrecht. Hiervoor worden vier basisscholen en de peuter- en kinderopvang van Stichting Eigen&Wijzer samengevoegd. 

  Lees meer

 • Opening Kindcentrum Koningin Emma

  Vanmiddag hebben ‘Koningin Emma’, burgemeester Han ter Heegde van Bussum en de oudste en jongste leerling het Kindcentrum Koningin Emma geopend! Onze Emmaschool is eindelijk in een mooi nieuw gebouw gehuisvest. Nieuw meubilair, nieuwe methodes, nieuwe ICT voorzieningen en ambitieuze onderwijsplannen!

  Lees meer

 • Nieuw logo voor Talent Primair

  Vandaag lanceert Talent Primair een nieuw logo!

  Jules van Brecht, voorzitter College van bestuur Talent Primair:
  ‘We zijn dit logo-traject gestart omdat we de zichtbaarheid van Talent Primair en onze basisscholen willen vergroten. Wij zijn als stichting met 26 basisscholen in Gooi en Vechtstreek een kwaliteitsmerk, het is zaak dat we dit nog beter laten zien.

  Zo’n kwaliteitsmerk komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het bouwen van een professionele onderwijsorganisatie.

  Lees meer

 • De Hobbedob krijgt een nieuwe ‘look’

  Monica Groenendaal, directeur van basisschool de Hobbedob: ‘Kinderen kunnen veel meer (dan ze zelf denken). Wij laten leerlingen zelf ontdekken, onderzoeken en ervaren wat ze wel of juist nog niet beheersen. Vanuit ruimte en verantwoordelijkheid maken we  kinderen zelf bewust van hun eigen leerproces. Dit doen leerkrachten op basisschool de Hobbedob altijd in groepsverband en samen.’

  Deze sterke visie heeft als anker de waarden van het Daltononderwijs: samenwerken, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, reflectie en effectiviteit.

  Lees meer

 • Jaarverslag 1017

  Ons bestuursverslag en jaarrekening 2017 zijn beschikbaar.

  Het was weer een prima jaar voor Talent Primair!

  Op deze website te vinden onder “Over ons” en via onderstaande link.

  Bestuursverslag_jaarrekening 2017

  Op en aanmerkingen zijn van harte welkom via: info@talentprimair.nl

   

  Lees meer

 • Koningin Emmaschool eindelijk onder één dak

  Bij de start van dit schooljaar zijn na veel jaren van wachten de kinderen eindelijk weer in één mooi nieuw schoolgebouw gehuisvest.

  Rond de officiële opening op 3 oktober zullen we met foto’s komen. Op dit moment vinden nog  veel afrondende bouwactiviteiten plaats.

  Lees meer

 • Duurzame bouwactiviteiten van Talent Primair

  Voor een flink aantal van onze scholen zijn we bezig met ambitieuze bouwplannen:

  Bussum
  Na vele jaren op twee locaties gehuisvest te zijn geweest trekt onze Koningin Emmaschool na de zomervakantie in haar nieuwe onderkomen aan de Fortlaan 2. De school is dan adequaat onder één dak gehuisvest met haar 400 kinderen. Als Kindcentrum Koningin Emma zoekt het daarbij samen met SKBNM naar integratie met de buitenschoolse opvang.

  Lees meer

 • Kindcentrum Muiderkring is de naam!

  Bewoners van Muiden, toekomstige bewoners van De Krijgsman, ouders, leerkrachten, kinderen; heel veel mensen beantwoordden de oproep om mee te denken over een nieuwe naam voor het kindcentrum in Muiden.

  Lees meer

 • Fije Hooglandt nieuw bestuurslid Talent Primair

  Talent Primair benoemt per 1 september 2018 mevrouw Fije Hooglandt tot lid van haar College van Bestuur. Zij krijgt de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de helft van onze scholen. Daarnaast neemt ze de portefeuilles Onderwijs & kwaliteit en Personeel voor haar rekening. Mevrouw Hooglandt is 56 jaar en woont in Amsterdam.

  Lees meer

 • Montessorischool De Gouden Kraal 35 jaar!

  Vandaag is het feest op Montessorischool De Gouden Kraal: de school bestaat 35 jaar. Om dit te vieren werd een nieuw logo van de school onthuld. “Het logo refereert aan de Gezonde School en de fitte en lerende organisatie”, laat locatiedirecteur Sjoerd Koelewijn weten. Als ondertitel staat er dan ook fit, divers en eigentijds. 

  Lees meer

 • Zestig reacties ontvangen: naam kindcentrum Muiden!

  Bewoners van Muiden, toekomstige bewoners van De Krijgsman, ouders, leerkrachten, kinderen, heel veel mensen beantwoordden de oproep om mee te denken over een nieuwe naam voor het Kindcentrum in Muiden.

  Lees meer

 • Heel Muiden denkt mee over naam nieuw kindcentrum!

  Op het terrein van de voormalige kruitfabriek in Muiden wordt een bijzondere woonwijk gebouwd; ‘De Krijgsman’. Met de komst van zoveel nieuwe woningen groeit ook het aantal jonge kinderen in Muiden. Voor deze kinderen bouwen we een prachtig kindcentrum, dat onderdak biedt aan school én kinderopvang. Binnen het kindcentrum werken de schoolbesturen van Talent Primair, ASKO Scholen en Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg samen. Ook de locatie Jozefschool/Kloosterlaan zal een onderdeel worden van het Kindcentrum.

  Lees meer

 • Talent Primair zoekt een enthousiast lid college van bestuur

  Talent Primair zoekt een enthousiast lid college van bestuur. Door de inrichting van de topstructuur binnen de stichting wordt ons bestuur uitgebreid naar twee bestuursleden: een voorzitter en een lid. Jules van Brecht, onze huidige directeur-bestuurder, bekleedt de functie van voorzitter CvB tot het schooljaar 2019-2020. We hebben het voornemen om de nieuwe allround onderwijsbestuurder per 1 september 2018 te laten starten. De werving & selectie wordt verzorgd door B&T.

  Lees meer

 • Inspectiebezoek 2e Montessorischool

  Medio maart bracht de inspectie de 2e Montessorischool een bezoek. Het ging dit keer niet om het reguliere bezoek dat eens in de vier jaar plaatsvindt.

  Het betrof een themabezoek met als onderwerp Rekenen/Wiskunde en dan met name het aanbod voor de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. De inspecteur heeft de groepen 2, 4, 6 en 8 bezocht en naar de instructie van een rekenles gekeken en een gesprek met intern begeleider en directeur gehad.

  Lees meer

 • Wordt leerkracht primair onderwijs jouw volgende baan?

  Ben je toe aan verandering? Houd je van afwisselend werk en veel zelfstandigheid in je functie? En lijkt het je boeiend om met kinderen te werken? Dan nodigen wij je uit het zij-instroomtraject te overwegen. Met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding kun je als zij-instromer direct als leraar voor de klas. Je volgt een passend scholingstraject waarbij je in twee jaar je lesbevoegdheid haalt.

  Talent Primair verwelkomt jou graag op woensdagavond 21 maart om 19:30 uur in Huizen voor de informatie-avond voor zij-instromers

  Lees meer

 • 21 maart 2018 open dag

  Op woensdag 21 maart 2018 van 9:00 tot 12:00 uur heten wij nieuwe ouders en kinderen welkom op onze open dag. Verschillende scholen van Talent Primair openen deze dag hun deuren om te laten zien hoe zij talent ontwikkelen met uitdagend onderwijs.

  Lees meer

 • Vier Talent Primair scholen geslaagd voor het ‘Keurmerk opleidingsschool’

  Met goed gevolg hebben vier basisscholen van Talent Primair de audit Opleiden in School doorstaan. Vanaf vandaag mogen de OBS Zuidwend, OBS Godelindeschool, OBS Graaf Florisschool en OBS de Ploeg het Keurmerk Opleidingsschool voeren. Vincent van Aggelen, coördinator Opleiden in School binnen Talent Primair kan trots zijn!

  De auditcommissie gaf in de terugkoppeling aan dat Talent Primair zich in korte tijd gevestigd heeft als stichting met de juiste insteek in de samenwerking met de Pabo van de Hogeschool Utrecht.

  Lees meer

 • Taalschool Kamperfoelie Huizen start Engelstalig peuterarrangement

  Taalschool Kamperfoelie is samen met Stichting Kinderopvang Huizen gestart met het Engelstalige peuterarrangement Poppins’.

  De naam Poppins’ verwijst naar het huis van Mary Poppins, Disney’s excentrieke, eigenwijze en magische kinderoppas. In het huis van Mary heerst een warme sfeer en worden kinderen met veel liefde en duidelijke regels en regelmaat opgevoed. Die sfeer zie je terug bij Poppins’.

  Lees meer

 • Jos Egberink benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau

  Jos, leerkracht van groep de Witte Wolven op onze Sterrenwachter Jenaplanschool in Loosdrecht, is zondag benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van Freek Ossel, burgemeester van Wijdemeren, ontving Jos de onderscheiding.

  Lees meer

 • Nieuwbouw Godelindeschool gestart!

   

   

  Eindelijk zijn we zover: De eerste paal voor de nieuwbouw van de Godelindeschool is op 17 januari de grond ingegaan.
  De bouw is gestart. Eind 2018 zal de hele school op één locatie gehuisvest zijn !

  Lees meer

 • Emmaschool krijgt nieuwe huisvesting!

  Eind januari wordt gestart met de vernieuwbouw voor onze koningin Emmaschool in Bussum.

  Van de twee huidige, inferieure locaties hopen we in het schooljaar 2018-2019 plaats te nemen in een vernieuwd en uitgebreid schoolgebouw in de wijk Het Spiegel.
  Eindelijk krijgen de kinderen, ouders en team een schoolgebouw dat aan de eisen van de tijd voldoet!

   

  Lees meer

 • Nieuwbouw in Loosdrecht voor Talent Primair!

  Op 29 juni heeft Talent Primair een intentieverklaring met de gemeente Wijde Meren getekend om te komen tot gezamenlijke nieuwbouw voor haar openbare basisschool de Linde en Jenaplanschool de Sterrenwachter in Nieuw Loosdrecht. De gemeenteraad heeft hier inmiddels groen licht gegeven voor dit mooie en noodzakelijke project. In samenwerking met kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer willen we dan komen tot een Integraal Kindcentrum op de plek van de huidige Sterrenwachter en Pinkenstal van Eigen&Wijzer.

  Lees meer

 • Talent Primair gaat samen scholen in Weesp

  Op 27 juni jl. ondertekenden de schoolbesturen van Spirit, Asko en Talent Primair een convenant waar mee ze de samenwerking in de Bloemendalerpolder bezegelden.
  In deze grote nieuwbouwwijk gaan deze drie schoolbesturen samen werken in een breed schoolgebouw dat uiteindelijk in 2020 veertig lokalen, een grote sportzaal, samenwerking met kinderopvang en een buurthuis zal gaan omvatten. Ook in de periode tot 2020 werken deze drie schoolbesturen al samen in het aanbieden van onderwijs in een tijdelijke voorziening aan de Papelaan in Weesp. 

  Lees meer

 • De Gouden Kraal Huizen is gezonde school!

  De Gouden Kraal is de eerste gezonde school in de regio!

  Op 28 juni heeft onze Montessorischool de Gouden Kraal in Huizen het eerste vignet gezonde school ontvangen. Het is daarmee de eerste gecertificeerde gezonde school in deze regio. Bewegen en sport staan de komende drie jaar heel centraal op de school. Met flashmobs werd e.e.a. kracht bijgezet bij de onthulling van het vignet.

  Wethouder Marianne Verhagen complimenteerde de school met deze keuze.

  Lees meer

 • Prikactie scholen Talent Primair 27 juni a.s.

  De enorme werkdruk en de lage salarissen in het primair onderwijs hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

  Op 27 juni gaan leraren uit het primair onderwijs in Nederland een uur later aan het werk dan normaal.

  Lees meer

 • De Gouden Kraal behaalt vignet “GEZONDE SCHOOL”

  Op maandag 8 mei heeft de Gouden Kraal, gevestigd te Huizen, het vignet “gezonde school” behaald! De school mag deze titel de komende drie jaar dragen.

  Om het vignet inhoud te geven gaat de school op structurele basis nog meer aandacht besteden aan een gezond schoolklimaat, en de ontwikkeling van een gezonde leefstijl van haar leerlingen.

  Lees meer

 • Dr Maria Montessori Nationaal kampioen ski

   

  Op 8 april werd het ski team van onze Dr. Maria Montessori school uit Huizen Nederlands kampioen in de categorie basisschool ski. Onder leiding van de 11-jarige wedstrijdskiester Mare Schipper racete het team naar de snelste tijd (1:09:35).
  Met 174 deelnemers was dit de grootste categorie en in de strijd om het zilver en brons was het de Flevoschool (1:10:59) die de Willem Alexander School voor wist te blijven (1:13:30).

  Lees meer

 • Talent Primair investeert in ICT

  Op de centrale studiedag ICT met al onze personeelsleden van 17 januari jl. in ’t Spant kregen alle scholen van Talent Primair een extra investeringscadeau om te investeren in ICT. Dit als extraatje bovenop onze jaarlijkse investeringsrondes.
  Alle scholen hebben inmiddels hun wensen kenbaar gemaakt en de bestellingen van meer dan 100.000 euro worden nu uitgevoerd.
  Onder andere grote touchscreens, veel laptops, tablets, programmeersets en dergelijke gaan onze ict inzet verder verrijken!

  Lees meer

 • De Openbare Basisschool Blaricum is EXCELLENT!!!

  Maandag 23 januari is bekend geworden dat de OBB een excellente school is geworden!

  Het kwam slechts toe aan enkele tientallen basisscholen in Nederland!

  Het predicaat is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leraren, de schoolleiding, de leerlingen, de ouders en het schoolbestuur. De OBB ziet het als een uitdaging om de onderwijskwaliteit voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen.

  Lees meer

 • Studiedag rond ICT 18 januari 2017

  Op 18 januari was het voltallige personeel van Talent Primair vertegenwoordigd in ’t Spant in Bussum voor de tweejaarlijkse studiedag. Ditmaal stond de inzet van ICT in ons onderwijs centraal. Opening en afsluiting van de dag werd op leerzame en bovenal humoristische wijze verzorgd door entertrainer Ernst Reichrath.
  Gedurende de dag namen de personeelsleden deel aan een drietal workshops naar keuze.
  Inschrijving en organisatie van het geheel verliep dit keer voor het eerst door middel van onze digitale Talent Academie,

  Lees meer

 • Sterrenwachter Loosdrecht genomineerd voor prestigieuze prijs!

  De Sterrenwachter Loosdrecht is één van de drie genomineerden voor de Peter Petersenprijs 2016. We zijn genomineerd voor de manier waarop we op de Sterrenwachter het kamp organiseren en inhoud geven. Met behulp van een verhalend ontwerp is kamp echt een schoolbreed project.

  De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Jenaplan Vereniging aan een school die Jenaplanonderwijs op een bijzondere en inspirerende manier heeft vormgegeven. Het is een aanmoedigingsprijs voor Jenaplangerichte onderwijskundige projecten,

  Lees meer

 • 2016-2017

  Het schooljaar 2016-2017 is voor onze scholen goed van start gegaan. Na een rustige zomervakantie gaan we op alle scholen weer vol voor de ontwikkeling van onze talenten!

  Speerpunten vanuit ons meerjarenbeleid voor dit schooljaar: ICT en Bewegingsonderwijs.

  Samen voortdurend van goed naar beter!

  Lees meer

 • Het jaarverslag 2015 van Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek, kortweg Talent Primair genoemd, staat weer tot uw beschikking. Het bestaat uit het Bestuursverslag incl jaarrekening 2015

  Er is organisatie breed heel hard gewerkt. In een toenemende systemische samenwerking zijn vanuit het vastgestelde beleidsplan mooie stappen voorwaarts gezet. Een nieuwe gezamenlijke richting is met de vaststelling van een nieuwe missie, visie en meerjarenbeleid ingezet.

  In kwaliteit, structuur en cultuur maken we mooie stappen.

  Lees meer

 • Schoolopleiders Talent Primair gediplomeerd!

  Sinds 1 juni is onze stichting 11 nieuwe schoolopleiders rijker. De afgelopen anderhalf jaar hebben zij bij de Hogeschool Utrecht deze opleiding met succes gevolgd. Omdat het om zo’n grote groep mensen ging kon de opleiding gegeven worden op het bestuursbureau van Talent Primair. Gedurende de opleiding zijn zij getraind in het houden van slecht nieuws gesprekken, hebben zij kennis opgedaan over het geven van doelmatige feedback met onder andere de koppelkaart, de roos van Leary,

  Lees meer

 • OPEN DAGEN

  Zoekt u  de beste school voor uw kind?

  15 scholen van Talent Primair houden een open dag.

  Wilt u weten op welke dag en wanneer de open dagen zijn?
  Klik dan op deze link Open Dagen

  Lees meer

 • Onze dr. Maria Montessorischool excellent!

  Voor de jaren 2015-2017 is onze school in Huizen beloond met het predicaat excellent. Ze behoort daarmee tot het selecte gezelschap van 63 basisscholen in Nederland.
  De jury in haar rapport:

  De Dr. Maria Montessorischool profileert zich als een school die op alle gebieden excellentie nastreeft, met als smaller profiel het eigentijdse montessorionderwijs dat aansluit bij de slimme populatie en het relatief hoog aantal dyslectische leerlingen. Het schoolteam streeft naar onderwijs dat zo veel mogelijk is afgestemd op de behoeftes van de individuele leerlingen.

  Lees meer

 • Inspectie zeer tevreden over Curtevenneschool

  Bij het bezoek van de onderwijsinspectie aan onze Curtevenneschool in Kortenhoef op 11 januari 2016 kwam er een mooi kwaliteitsoordeel uitrollen. Inzet en betrokkenheid van het onderwijsteam werden hiermee beloond!

  Lees meer

 • Zonnepanelen op de Triangel Weesp

  Na de kerstvakantie gaan de kinderen en leerkrachten van de Triangel met nieuwe energie naar school:
  Op twee daken van de school en de Spiritschool vd Meulen Vastwijk plaatsen we 200 zonnepanelen die de school bijna geheel in elektra voorziet. Doordat we hier op korte termijn op gaan besparen, kunnen we nog meer in het onderwijs investeren, we dragen bij aan een beter milieu en leren omgaan met duurzame oplossingen.
  Dit alles met dank aan de initiatiefgroep met ouders,

  Lees meer

 • Ook Larense Montessorischool blijft op groen na inspectie bezoek

  Het inspectiebezoek op de LMS resulteerde eind november in een goede beoordeling door de onderwijsinspectie.
  Onder de nieuwe directie een goede basis om verder te bouwen aan onderwijskwaliteit en innovatie.
  We feliciteren het onderwijsteam hiermee.

   

   

  Lees meer

 • Godelinde straks onder één dak!

   

   

   

   

   

   

  Op 16 november ondertekenden de betrokken wethouders en Jules van Brecht namens Talent Primair de samenwerkingsovereenkomst inzake nieuwbouw voor de school. Vier leerlingen presenteerden daarbij hun ontwerp voor de vernieuwde school. De professionals worden in de komende periode aangetrokken om deze lang gekoesterde wens straks te verwezenlijken. Voor team, kinderen en ouders iets om naar uit te kijken!

  Lees meer

 • Start van het project Sportieve en Gezonde Talent Primair scholen in Huizen

  Onze scholen in Huizen zijn op 28 oktober gestart met het mooie project Sportieve en Gezonde Scholen.Onder coördinatie van vakleerkracht Frank Wolfs gaan de Gouden Kraal, de Kamperfoelie, de tweede Montessori en de dr. Maria Montessorischool de komende jaren extra impulsen geven aan bewegen en gezondheid.

  De kickoff was al flitsend!

   

   

  Lees meer

 • De Tweemaster betrekt prachtig nieuw schoolgebouw!

  De nieuwe samenwoonschool In Nigtevecht is op 28 oktober feestelijk in gebruik genomen. Onze openbare school de Tweemaster  werkt daar samen met de collega’s van de Flambouw en Kidswereld samen aan goed onderwijs en kinderopvang in een prachtig nieuw gebouw!

  Na jarenlang praten hierover staat er met dank aan de gemeente Stichtse Vecht een prachtig nieuw bruisend kindcentrum in deze gemeente.

   

  Lees meer

 • Comeniusschool krijgt pluim van de onderwijsinspectie

  Bij het reguliere inspectiebezoek op 13 oktober jl. kwam onze Comeniusschool in Naarden heel positief uit de externe audit. Zonder onvoldoendes op alle onderdelen kwamen onder meer het onderwijsaanbod, de ondersteuning van de leerlingen en de verantwoording en kwaliteitsdialoog als bijzonder goed uit deze audit naar voren.
  Dit hardwerkende team, sinds dit jaar onder nieuwe directie, is trots op dit resultaat. Gefeliciteerd!

  Lees meer

 • Vinkenbaan krijgt positief inspectieoordeel

  Na het bezoek van twee onderwijsinspecteurs aan onze Vinkenbaan in Muiderberg op 25 augustus ontving deze school  weer een positief oordeel op alle onderdelen van het inspectiekader. Voor de cognitieve eindresultaten, het schoolklimaat en de veiligheid zelfs de hoogste score.

   

  Lees meer

 • Jaarverslag en jaarrekening 2014

  Veel tevredenheid bij het bespreken van het jaarverslag en de jaarrekening 2014 van onze stichting. Zowel in kwalitatief als op financieel terrein zijn er in dat jaar mooie stappen gemaakt.
  Via “Over ons”  in het bovenmenu op deze pagina klik je door naar het verslag.

  Lees meer

 • Onderwijsinspectie positief over Hoogbegaafdenonderwijs

  Op 16 juni werd ons full time hoogbegaafdenonderwijs op de Werf in Huizen weer onder de loep genomen door twee onderwijsinspecteurs.
  Waar in het verleden het oordeel niet voldoende positief was, werd nu wel een algemeen positief oordeel geveld.
  Dit is tot stand gekomen door keihard werken van team en directeur. Visie op hoogbegaafdenonderwijs wortelt steeds beter en de  uitvoering in de groepen is sterk gegroeid. We voorzien hiermee duidelijk in een behoefte voor de regio Gooi en Vechtstreek.

  Lees meer

 • Integraal Kindcentrum

  De gemeente Wijdemeren heeft besloten om budget beschikbaar te stellen voor een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden van een integraal kindcentrum op de locatie van onze OBS De Linde in Loosdrecht.

  Bij dit onderzoek worden betrokken: de Linde, onze Jenaplanschool de Sterrenwachter en kinderopvangorganisatie Eigenwijzer.

  We denken hiermee nog sterker onderwijs in de kern Loosdrecht te kunnen realiseren in de toekomst.

  Lees meer

 • De Hobbedob gecertificeerd als Daltonschool

  Op 12 mei jl. werd onze Hobbedobschool gevisiteerd door de Nederlandse Daltonvereniging.
  Gedurende de gehele dag werd de school doorgelicht op de kwaliteit van het onderwijs in het licht van de Dalton uitgangspunt.
  Aan het eind van de dag was de commissie enthousiast over wat het team na keihard werken in de afgelopen periode tot stand heeft gebracht. De basisprincipes van het Daltononderwijs zijn stevig verankerd.
  De Daltonbasis werd zonder aarzelen als goed gekwalificeerd.

  Lees meer

 • Talent Primair als Professionele LeerGemeenschap

  Hoe geef je leiding aan een professionele leergemeenschap? Dat was het thema van het tweedaagse directeurenoverleg dat op 16 en 17 april plaatsvond in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Alle directeuren van de scholen die onderdeel uitmaken van stichting Talent Primair waren deze dagen aanwezig op de bijeenkomst die onderdeel uitmaakt van de aanpak Samen Leren Inhoud Geven van School aan Zet.

  Maarten Tromp is directeur op de Kamperfoelieschool in Huizen, één van de scholen die zich direct inschreef voor deelname aan het programma.

  Lees meer

 • Masterclass

  Op 11 maart waren personeelsleden van TalentPrimair scholen bijeen in de Witte Bergen voor een masterclass Structureel verrijkingsonderwijs. Hiermee worden we weer beter in de talentontwikkeling van onze kinderen. Dit keer met name gericht op onze Toptalenten.

  Greetje van Dijk van School aan Zet verzorgde deze inspirerende middag.

  Lees meer

 • ICT-ers Talent Primair als netwerk bijeen

  Op 11 februari waren de school-ICT-ers van Talent Primair op inspirerende wijze als netwerk aan de slag. Met diverse actieve werkvormen werd samen geleerd en uitgewisseld. Aan de orde kwamen onder meer: de visie op ICT, de concept kwaliteitskaart ICT van de stichting, wijzen van inzet van ict voor het lerende kind en gebruik van sociaal media. Verder werden goede voorbeelden van ict gebruik in de verschillende scholen met elkaar gedeeld.
  Een succesvolle bijeenkomst waar er in dit en de komende jaren meer van gaan volgen.

  Lees meer

 • Excellentie

  Op 26 januari ontving onze Dr. Maria Montessorischool voor de tweede keer op rij het predicaat excellente school in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Net als vorig jaar waren zowel staatssecretaris Sander Dekker als minister-president Mark Rutte bij de ceremonie aanwezig.  Slechts 106 scholen, waaronder 34 basisscholen, ontvingen het predicaat.

  Op dezelfde datum ontving onze Hobbedobschool in Weesp het basisarrangement na een intensief inspectiebezoek die dag.
  Beide teams: van harte gefeliciteerd!

  Lees meer

 • Onze website vernieuwd! Volg ons op Twitter!

  Op 21 januari 2015 heeft onze Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek haar werknaam gewijzigd naar Talent Primair. Onze website is op diezelfde datum vernieuwd het web opgegaan. De belangrijkste items zijn gevuld. We zullen echter voortdurend aan blijven vullen. Blijf ons volgen!

  Dat kan ook via ons Twitter Account: @TalentPrimair: Twitter mee!

  Onze nieuwe missie is eveneens gelanceerd.  Klik hier voor deze film!

  Lees meer