Jo Tijhuis: Als leerkracht beteken je echt iets voor ze

Jo Tijhuis maakte een paar jaar geleden een belangrijke beslissing. Ze stopte met haar baan als directeur bij een verzekeringsmaatschappij en koos voor het onderwijs. Sinds twee jaar staat ze voor groep 6 van basisschool Wisperweide in Weesp. Daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad. Jo: “Als ik thuiskom na een dag werken, vraagt mijn man steevast wat er nu weer allemaal gebeurd is. Hij weet dat ik iedere dag nieuwe dingen meemaak. Juist dát maakt mijn beroep zo ontzettend leuk. Ik ben heel blij met mijn carrièreswitch.

Een hele spannende stap
Sinds ik afstudeerde in 1985 van de studie rechten, werkte ik bij twee grote verzekeringsmaatschappijen. Toen ik vijftig was, volgde ik een leiderschapstraining. Daarin werden vragen gesteld die me aan het denken zetten. Wilde ik dit beroep nog twintig jaar lang uitoefenen of wilde ik iets nieuws ondernemen? Iets dat me zou prikkelen. Ik koos voor dat laatste. Mijn man steunde me gelukkig en stimuleerde me mijn baan op te zeggen en voor iets nieuws te gaan. Een hele spannende stap!

‘Ik herinner me juffen en meesters die iets extra’s deden, die in me geloofden. Zo iemand wil ik ook zijn.’

Warm bad
Ik wist niet direct wat ik wilde gaan doen, maar het leek me leuk om met jonge kinderen te werken. Op OBS de Zuidwend in Eemnes kreeg ik de kans een aantal maanden rond te snuffelen. Zo leuk vond ik dat! Niet veel later hakte ik de knoop door, begon aan de pabo én ging aan de slag in Weesp. Op de Wisperweide kwam ik in een warm bad terecht. Als zij-instromer was alles nieuw voor me, maar ik mocht mijn collega’s werkelijk alles vragen. Ze ondersteunden me heel goed. Ondertussen bouwde ik een goede band op met de kinderen in mijn klas.

Helpen ontwikkelen
Ik vind het een fijn idee dat je zulke jonge kinderen nog kunt vormen en helpen ontwikkelen. Als leerkracht beteken je zodoende echt iets voor ze. Als ik terugkijk op mijn eigen basisschooltijd, dan herinner ik me de juffen en meesters die iets extra’s deden, die in me geloofden. Zo iemand wil ik ook zijn. Ik denk dat ik daar aardig in slaag. Laatst kreeg ik een heel lief kaartje van een leerling. Ze schreef dat ze me zal gaan missen volgend schooljaar. Daar word ik nou blij van.“

 

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Na de Dam tot Damloop gaan wij geen sportieve uitdaging meer uit de weg. Ben jij ook opzoek naar een sportieve uitdaging? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Ben jij onze part-time gymleerkracht op de Zuidwend of op OBS De Triangel?

👉🏼

Afgelopen zaterdag heeft Team Talent Primair de Dam tot Damloop getrotseerd. Samen met alle sponsoren is er geld ingezameld voor KiKa en de teller staat op dit moment op €2252,-! 👏🏽

Doneren kan nog steeds via de onderstaande link.

👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Janny heeft al een paar jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar thuis zitten, dat wil ze niet. Als invalkracht op de Larense Montessorischool staat ze regelmatig voor de klas. “Ik zie het als hobby. Waarom zou ik er dan mee stoppen?”
👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

#𝗕𝗔𝗖𝗞𝟮𝗦𝗖𝗛𝗢𝗢𝗟 🎒
Ook dit schooljaar volgen wij onze koers en gaan alle scholen van Talent Primair samen op pad om onze doelen na te streven. 🚀

𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘬𝘰𝘦𝘳𝘴?
👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

#talentprimair #onderwijs #koers

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+