Jo Tijhuis: Als leerkracht beteken je echt iets voor ze

Jo Tijhuis maakte een paar jaar geleden een belangrijke beslissing. Ze stopte met haar baan als directeur bij een verzekeringsmaatschappij en koos voor het onderwijs. Sinds twee jaar staat ze voor groep 6 van basisschool Wisperweide in Weesp. Daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad. Jo: “Als ik thuiskom na een dag werken, vraagt mijn man steevast wat er nu weer allemaal gebeurd is. Hij weet dat ik iedere dag nieuwe dingen meemaak. Juist dát maakt mijn beroep zo ontzettend leuk. Ik ben heel blij met mijn carrièreswitch.

Een hele spannende stap
Sinds ik afstudeerde in 1985 van de studie rechten, werkte ik bij twee grote verzekeringsmaatschappijen. Toen ik vijftig was, volgde ik een leiderschapstraining. Daarin werden vragen gesteld die me aan het denken zetten. Wilde ik dit beroep nog twintig jaar lang uitoefenen of wilde ik iets nieuws ondernemen? Iets dat me zou prikkelen. Ik koos voor dat laatste. Mijn man steunde me gelukkig en stimuleerde me mijn baan op te zeggen en voor iets nieuws te gaan. Een hele spannende stap!

‘Ik herinner me juffen en meesters die iets extra’s deden, die in me geloofden. Zo iemand wil ik ook zijn.’

Warm bad
Ik wist niet direct wat ik wilde gaan doen, maar het leek me leuk om met jonge kinderen te werken. Op OBS de Zuidwend in Eemnes kreeg ik de kans een aantal maanden rond te snuffelen. Zo leuk vond ik dat! Niet veel later hakte ik de knoop door, begon aan de pabo én ging aan de slag in Weesp. Op de Wisperweide kwam ik in een warm bad terecht. Als zij-instromer was alles nieuw voor me, maar ik mocht mijn collega’s werkelijk alles vragen. Ze ondersteunden me heel goed. Ondertussen bouwde ik een goede band op met de kinderen in mijn klas.

Helpen ontwikkelen
Ik vind het een fijn idee dat je zulke jonge kinderen nog kunt vormen en helpen ontwikkelen. Als leerkracht beteken je zodoende echt iets voor ze. Als ik terugkijk op mijn eigen basisschooltijd, dan herinner ik me de juffen en meesters die iets extra’s deden, die in me geloofden. Zo iemand wil ik ook zijn. Ik denk dat ik daar aardig in slaag. Laatst kreeg ik een heel lief kaartje van een leerling. Ze schreef dat ze me zal gaan missen volgend schooljaar. Daar word ik nou blij van.“

 

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Scholen genieten van de voorjaarsvakantie, een break om straks vol energie de lente in te duiken! Rust en ontspanning zijn essentieel voor een frisse start.
Voel jij de behoefte aan vernieuwing? Ontdek jouw perfecte frisse start via deze link ⤵️

Twee weken geleden zetten we Hilversum op z'n kop tijdens de Koersplandag! Het was dé dag waarop we op feestelijke, inspirerende en gezamenlijke wijze de nieuwe koers aftrapten. Een koers waarin de leerkrachten, onze sterren van de koers, centraal staan. 🌟

#talentprimair

𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲𝘂𝗿 💐
Vandaag eren we de onmisbare schakels binnen onze scholen, onze directeuren! Met passie en toewijding zorgen jullie ervoor dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dank voor jullie visie, leiderschap en liefde voor het onderwijs. 🧩💚

"Leerlingen Gouden Kraal in actie voor bewoners huis aan Duivenvoorde!"

Meer lezen? 👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Foto: HuizerNieuws/Bob Awick

#talentprimair #onderwijs #actie

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen