Janny de Vries: ‘Ik sta veel liever voor de klas dan dat ik thuis zit.’

Janny de Vries heeft al een paar jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar thuis zitten, dat wil ze niet. Als invalkracht op de Larense Montessorischool staat ze regelmatig voor de klas. “Ik zie het als hobby. Waarom zou ik er dan mee stoppen?”
Janny: “Dit werk geeft me energie. Een kleine opmerking van een leerling, maakt me al blij. ‘Fijne dag, juf’, zeggen ze dan of: ‘Ik ben blij dat je er bent’. Heerlijk toch?

Interactie met de kinderen.

Al sinds mijn negentiende werk ik in het onderwijs. Niet altijd voor de klas, hoor. Ik heb ook een tijd als remedial teacher gewerkt en als intern begeleider. Voor de groep staan, vind ik het allerleukst. De interactie met de kinderen is fantastisch. Ik geniet van de opmerkingen die ze maken. Meestal zijn ze vrolijk, maar ik vind het ook mooi om kinderen te helpen die verdrietig zijn.

Míjn school

Sinds 2002 werk ik op de Larense Montessorischool. Ik kan wel zeggen dat dit míjn school is, ik voel me hier helemaal op mijn plek. Inmiddels ben ik 71 jaar. Als ik zou willen, kan ik dus van mijn pensioen gaan genieten. Nou, daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik heb het gevoel dat als ik thuis blijf, ik er niet meer toe doe. Nu stel ik tenminste iets voor. Heerlijk vind ik het. 

Dit werk geeft energie

Werkdruk te hoog? Ik heb daar geen last van. Natuurlijk zijn de administratieve taken uitgebreid, die stelden vroeger niet zoveel voor. Er is echt wel veel veranderd in het onderwijs, maar ik vind dat helemaal niet zo erg. Vaak doe ik het nakijkwerk tussendoor. Ik vind het interessant om te zien welke ontwikkelingen de leerlingen doormaken. Zelfs op zondag ga ik zo nu en dan wel eens naar school toe om wat klusjes te verrichten. Dit werk geeft me energie, het houdt me jong.”

 

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Scholen genieten van de voorjaarsvakantie, een break om straks vol energie de lente in te duiken! Rust en ontspanning zijn essentieel voor een frisse start.
Voel jij de behoefte aan vernieuwing? Ontdek jouw perfecte frisse start via deze link ⤵️

Twee weken geleden zetten we Hilversum op z'n kop tijdens de Koersplandag! Het was dé dag waarop we op feestelijke, inspirerende en gezamenlijke wijze de nieuwe koers aftrapten. Een koers waarin de leerkrachten, onze sterren van de koers, centraal staan. 🌟

#talentprimair

𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲𝘂𝗿 💐
Vandaag eren we de onmisbare schakels binnen onze scholen, onze directeuren! Met passie en toewijding zorgen jullie ervoor dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dank voor jullie visie, leiderschap en liefde voor het onderwijs. 🧩💚

"Leerlingen Gouden Kraal in actie voor bewoners huis aan Duivenvoorde!"

Meer lezen? 👉🏼 https://linktr.ee/talent_primair

Foto: HuizerNieuws/Bob Awick

#talentprimair #onderwijs #actie

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen