Janny de Vries: ‘Ik sta veel liever voor de klas dan dat ik thuis zit.’

Janny de Vries heeft al een paar jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar thuis zitten, dat wil ze niet. Als invalkracht op de Larense Montessorischool staat ze regelmatig voor de klas. “Ik zie het als hobby. Waarom zou ik er dan mee stoppen?”
Janny: “Dit werk geeft me energie. Een kleine opmerking van een leerling, maakt me al blij. ‘Fijne dag, juf’, zeggen ze dan of: ‘Ik ben blij dat je er bent’. Heerlijk toch?

Interactie met de kinderen.

Al sinds mijn negentiende werk ik in het onderwijs. Niet altijd voor de klas, hoor. Ik heb ook een tijd als remedial teacher gewerkt en als intern begeleider. Voor de groep staan, vind ik het allerleukst. De interactie met de kinderen is fantastisch. Ik geniet van de opmerkingen die ze maken. Meestal zijn ze vrolijk, maar ik vind het ook mooi om kinderen te helpen die verdrietig zijn.

Míjn school

Sinds 2002 werk ik op de Larense Montessorischool. Ik kan wel zeggen dat dit míjn school is, ik voel me hier helemaal op mijn plek. Inmiddels ben ik 71 jaar. Als ik zou willen, kan ik dus van mijn pensioen gaan genieten. Nou, daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik heb het gevoel dat als ik thuis blijf, ik er niet meer toe doe. Nu stel ik tenminste iets voor. Heerlijk vind ik het. 

Dit werk geeft energie

Werkdruk te hoog? Ik heb daar geen last van. Natuurlijk zijn de administratieve taken uitgebreid, die stelden vroeger niet zoveel voor. Er is echt wel veel veranderd in het onderwijs, maar ik vind dat helemaal niet zo erg. Vaak doe ik het nakijkwerk tussendoor. Ik vind het interessant om te zien welke ontwikkelingen de leerlingen doormaken. Zelfs op zondag ga ik zo nu en dan wel eens naar school toe om wat klusjes te verrichten. Dit werk geeft me energie, het houdt me jong.”

 

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Vacature alert! 🚨 Montessorischool De Gouden Kraal in Huizen zoekt twee leerkrachten: een leerkracht onderbouw (WTF 0,4) en een leerkracht bovenbouw (WTF 0,4). Meer info: https://linktr.ee/talent_primair

Vier scholen - De Catamaran, De Triangel, De Godelinde en De Curtevenne - hebben met glans het HPS-traject van Academica voltooid! Dankzij het verandertraject gebaseerd op De Waal's vijf pijlers, is het onderwijs naar nieuwe hoogten gestegen! Gefeliciteerd aan het hele team! 👏🏽

Vacature alert! Wil jij deel uitmaken van een toegewijd en hartelijk team bij de Godelindeschool in Naarden? We zoeken een leerkracht voor de bovenbouw (WTF 0,4 - 1,0) en voor de middenbouw (WTF 0,6 - 1,0).

Meer info: https://linktr.ee/talent_primair
#talentprimair #onderwijs #vacature

Vacature alert! Ontdek de wereld van Maria #Montessori bij Gooische Montessorischool in #Huizen! We zoeken gepassioneerde leerkrachten om ons team te versterken. Sluit je aan en maak een verschil in het leven van onze leerlingen! ⤵️

#onderwijs #vacature

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen