Intern begeleider Anne Mieke Boor: We zijn er voor de leerkracht. Zij ‘zorgen’ voor Passend Onderwijs.

Anne Mieke Boor is ruim 26 jaar werkzaam in het onderwijs en bijna 20 jaar intern begeleider op obs Bijvanck en sinds 1 maart bij Openbare Basisschool Blaricum. Daarnaast zit ze sinds 3 jaar in de binnenkring ‘Passend onderwijs’. Wat doet de binnenkring precies en hoe levert hij een bijdrage aan een actief lerende organisatie?

Anne Mieke: ‘Ik werk al jarenlang met veel plezier als intern begeleider. Twee jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan de binnenkring ‘Passend onderwijs’. Ik was daar gelijk enthousiast over. De doelstelling van de binnenkring raakt direct aan mijn werk als intern begeleider. Samen met de leerkrachten werk ik dagelijks aan het verder verbeteren van ons onderwijs. Dat doen we in de binnenkring ook, met de focus op passend onderwijs.

Feeling met het werkveld

In onze binnenkring zitten 3 directeuren die alles weten over financiën en formatie en 3 intern begeleiders die veel weten over zorg. Twee van de intern begeleiders staan ook voor de groep. Dat is belangrijk, want dan houd je feeling met wat er in het werkveld gebeurt. We zijn er ten slotte voor de leerkracht, hij of zij maakt het verschil voor de leerling. Bij de binnenkring stellen we ons steeds de vraag: doen we het goede voor de leerkrachten en worden leerlingen er beter van?

Leren van elkaar

We komen in de binnenkring eens in de twee maanden bij elkaar. We praten over verschillende thema’s rond passend onderwijs. Ieder vanuit zijn of haar eigen invalshoek. Bijvoorbeeld: hoe zet je het beschikbare budget voor passend onderwijs in? En hoe beoordeel je het effect van de verschillende keuzes? Stel, school A investeert haar beschikbare budget in een speciale manier van remedial teaching. School B besteedt het geld aan iets anders. Dan praten we met elkaar over de vragen: Waarom maak je die keuze? Hoe breng je in beeld wat het de leerkracht en de leerling uiteindelijk oplevert? En hoe kunnen we de opbrengst van de investeringen van school A en B goed met elkaar vergelijken? Zo leren we van elkaars ervaringen.

Trots

Naast de bijeenkomsten met de binnenkring organiseren we jaarlijks een bijeenkomst met alle directeuren en intern begeleiders. We informeren iedereen over onze bevindingen van het afgelopen jaar. En mensen sparren met elkaar over de verschillende thema’s binnen passend onderwijs. Het is mooi om te zien dat collega’s actief kennis, ideeën en voorbeelden uitwisselen. We krijgen steeds duidelijker voor ogen waar we samen heen willen. Natuurlijk gaat er tijd overheen om onze doelen te bereiken, maar we zetten goede stappen. Ik ben echt trots op Talent Primair. De binnenkring passend onderwijs, dat durf ik rustig te zeggen, werkt goed om Passend Onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, dat houd je. Maar we zijn op de goede weg.’

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Wil jij graag werken op een warme en fijne dorpsschool onder de rook van Amsterdam? Waar je alle ruimte en vrijheid krijgt en je continu wordt uitgedaagd? De Vinkenbaan in Muiderberg zoekt nog een fulltime leerkracht voor groep 3-4.
https://www.werkenbijtalentprimair.nl/enthousiaste-leerkracht-voor-groep-3-4

#vacature #Onderwijs

Op de website van het NP Onderwijs staat een informatietool waarmee inzage wordt verkregen over de aanvullende bekostiging #nationaalprogrammaonderwijs
https://avs.nl/actueel/nieuws/aanvullende-bekostiging-nationaal-programma-onderwijs-po/

Montessorianen opgelet! Voor een paar van onze Montessorischolen zijn we op zoek naar nieuwe collega's! Op zoek naar een gave nieuwe uitdaging? Kijk dan op http://www.werkenbijtalentprimair.nl.

#montessori #basisonderwijs #vacatures #leerkracht #juf #meester

Wij zoeken bovenbouw leerkrachten die onze teams in het nieuwe schooljaar willen versterken. Kijk op http://www.werkenbijtalentprimair.nl voor de meest actuele vacatures.

#vacature #delenislief #leerkracht #basisonderwijs #basisschool #juf #meester

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+