Intern begeleider Anne Mieke Boor: We zijn er voor de leerkracht. Zij ‘zorgen’ voor Passend Onderwijs.

Anne Mieke Boor is ruim 26 jaar werkzaam in het onderwijs en bijna 20 jaar intern begeleider op obs Bijvanck en sinds 1 maart bij Openbare Basisschool Blaricum. Daarnaast zit ze sinds 3 jaar in de binnenkring ‘Passend onderwijs’. Wat doet de binnenkring precies en hoe levert hij een bijdrage aan een actief lerende organisatie?

Anne Mieke: ‘Ik werk al jarenlang met veel plezier als intern begeleider. Twee jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan de binnenkring ‘Passend onderwijs’. Ik was daar gelijk enthousiast over. De doelstelling van de binnenkring raakt direct aan mijn werk als intern begeleider. Samen met de leerkrachten werk ik dagelijks aan het verder verbeteren van ons onderwijs. Dat doen we in de binnenkring ook, met de focus op passend onderwijs.

Feeling met het werkveld

In onze binnenkring zitten 3 directeuren die alles weten over financiën en formatie en 3 intern begeleiders die veel weten over zorg. Twee van de intern begeleiders staan ook voor de groep. Dat is belangrijk, want dan houd je feeling met wat er in het werkveld gebeurt. We zijn er ten slotte voor de leerkracht, hij of zij maakt het verschil voor de leerling. Bij de binnenkring stellen we ons steeds de vraag: doen we het goede voor de leerkrachten en worden leerlingen er beter van?

Leren van elkaar

We komen in de binnenkring eens in de twee maanden bij elkaar. We praten over verschillende thema’s rond passend onderwijs. Ieder vanuit zijn of haar eigen invalshoek. Bijvoorbeeld: hoe zet je het beschikbare budget voor passend onderwijs in? En hoe beoordeel je het effect van de verschillende keuzes? Stel, school A investeert haar beschikbare budget in een speciale manier van remedial teaching. School B besteedt het geld aan iets anders. Dan praten we met elkaar over de vragen: Waarom maak je die keuze? Hoe breng je in beeld wat het de leerkracht en de leerling uiteindelijk oplevert? En hoe kunnen we de opbrengst van de investeringen van school A en B goed met elkaar vergelijken? Zo leren we van elkaars ervaringen.

Trots

Naast de bijeenkomsten met de binnenkring organiseren we jaarlijks een bijeenkomst met alle directeuren en intern begeleiders. We informeren iedereen over onze bevindingen van het afgelopen jaar. En mensen sparren met elkaar over de verschillende thema’s binnen passend onderwijs. Het is mooi om te zien dat collega’s actief kennis, ideeën en voorbeelden uitwisselen. We krijgen steeds duidelijker voor ogen waar we samen heen willen. Natuurlijk gaat er tijd overheen om onze doelen te bereiken, maar we zetten goede stappen. Ik ben echt trots op Talent Primair. De binnenkring passend onderwijs, dat durf ik rustig te zeggen, werkt goed om Passend Onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, dat houd je. Maar we zijn op de goede weg.’

Talent Primair

Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld.

Volg ons op Twitter

Op zoek naar een last minute job in Naarden? Bij de Godelindeschool zoeken ze voor het nieuwe schooljaar een leerkracht voor groep 4. Iets voor jou? Solliciteer dan nu via https://www.werkenbijtalentprimair.nl/leerkracht-groep-4-1-0-wtf/nl

#vacature #leerkracht #basisonderwijs #juf #meester #school

Op zoek naar een gave baan als leerkracht voor groep 3-4? Het team van de Comeniusschool in Naarden is op zoek naar een nieuwe collega. Lees op https://www.werkenbijtalentprimair.nl/leerkracht-groep-3-4-wtf-1-0/nl hoe jij ervoor kan zorgen dat jij na de zomervakantie aan de slag kan in deze veelzijdige functie!

#vacature

Nu in de aanbieding bij de Openbare Basisschool in Blaricum; een super aantrekkelijke lastminute! 'Boek' dan nu snel deze lastminute via https://lnkd.in/e36Rp-8M.

#vacature #talentprimair #leerkracht #blaricum #juf #meester #docent

Wil je de vakantie starten met een gerust gevoel dat je na de zomervakantie gebakken zit? Kijk dan op http://www.werkenbijtalentprimair.nl voor een baan op een van onze scholen.
#leerkracht #basisonderwijs #vacatures #juf #meester #montessori #primaironderwijs #nieuwebaan #leraar

Meer tweets...

Contact

Talent Primair

Amersfoortsestraatweg 180c
1272 RR Huizen

Wij hebben oog voor talent!
+