Talent Primair verwelkomt zij-instromers

Op woensdag 10 april organiseerde Talent Primair een open huis voor de (bijna) Leerkracht. Wij hebben ons enthousiasme en onze passie voor het ontwikkelen van talent gedeeld aan drieëntwintig geïnteresseerden.

Talent Primair kijkt terug op een geslaagd event. Onze doelstelling was twintig deelnemers, heel fijn dat we dit gehaald hebben. Hoewel wij verschillende doelgroepen, zoals scholieren, pabo-studenten, stagiaires en zij-instromers, probeerden aan te spreken – kwamen de meeste mensen meer informatie en inspiratie opdoen voor het zij-instroomtraject.

Wat viel op?

  • Men was positief verrast door dit initiatief en had belangstelling naar onze organisatie;
  • Deelnemers hadden zich goed voorbereid en waardeerden de informele sfeer;
  • Wij hebben kennisgemaakt met enthousiaste professionals die graag willen starten in het onderwijs!

Het zij-instroomtraject via Talent Primair

Het afgelopen schooljaar hebben al meer dan twintig kandidaten snuffelstages bij basisscholen van Talent Primair gelopen. Ongeveer tien kandidaten hebben hun geschiktheidsonderzoek ‘bekwaam’ afgerond. Voor deze kandidaten zoeken wij een geschikte plek om in te stromen binnen onze organisatie.

De deelnemers van het open huis worden uitgenodigd op onze basisscholen te komen snuffelen en – als de klik wederzijds is – natuurlijk ook een proefles te geven. We wegen zorgvuldig af met welke kandidaten we vervolgens het geschiktheidsonderzoek doorlopen. 

Bekijk de foto’s van ons open huis op Facebook

Meer informatie voor zij-instromers