Over ons

Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek, Talent Primair, is op 1 september 2010 ontstaan door een samenwerking van twee stichtingen.

Stichting Basisonderwijs Gooi- en Vechtstreek staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Hilversum onder dossiernummer 32095223.

Onder Talent Primair vallen 24 basisscholen. Onze scholen worden bezocht door zo’n 5000 leerlingen. In totaal zijn er 24 leslocaties in de gemeenten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Stichtse Vecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

De meeste scholen zijn openbare scholen: vier scholen zijn Montessorischolen en daarnaast is er een Daltonschool en zijn er twee Jenaplanscholen. Talent Primair geeft ook Hoogbegaafden Onderwijs op OBS Blaricum te Blaricum.

Voor meer informatie over de scholen kunt u op de website van de scholen zelf kijken. Een totaaloverzicht vindt u via de pagina ‘onze scholen’.

Talent Primair wordt bestuurd door Roel Hoogendoorn, voorzitter en Fije Hooglandt, lid college van bestuur.

Talent Primair onderschrijft de Code goed bestuur Primair Onderwijs. Zij past deze code toe of legt in het openbaar en gemotiveerd uit waarom zij in een met name genoemd geval afwijkt van de standaardregeling.