Over ons

Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek is op 1 september 2010 ontstaan door een samenwerking van twee stichtingen.

De werknaam van de stichting is ‘Talent Primair’.

Stichting Basisonderwijs Gooi- en Vechtstreek staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Hilversum onder dossiernummer 32095223.

Onder Talent Primair vallen 22 basisscholen. Onze scholen worden bezocht door 4980 leerlingen. In totaal zijn er 26 leslocaties in de gemeenten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Stichtse Vecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Weesp en Wijdemeren. De meeste scholen zijn openbare scholen: vier scholen zijn Montessorischolen en daarnaast zijn er een Daltonschool en twee Jenaplanscholen. Talent Primair geeft ook Hoogbegaafden Onderwijs op OBS Blaricum te Blaricum.

Voor meer informatie over de scholen kunt u op de website van de scholen zelf kijken. Een totaaloverzicht vindt u via de pagina ‘onze scholen’.

Talent Primair wordt bestuurd door de directeur-bestuurder, die tevens leiding geeft aan het bestuursbureau. De functie van directeur-bestuurder wordt ingevuld door de heer Jules (W.J.J.) van Brecht.

Talent Primair onderschrijft de Code goed bestuur Primair Onderwijs. Zij past deze code toe of legt in het openbaar en gemotiveerd uit waarom zij in een met name genoemd geval afwijkt van de standaardregeling.