De invaller werkt het liefst duaal in het onderwijs

Leerkrachten die twee dagen voor de klas staan en de andere dagen ‘compleet’ iets anders doen groeien in aantal. We zien dit vooral terug bij leerkrachten die al jaren droomden van een mogelijke switch in hun carrière en we zien het bij leerkrachten die, in de periode dat zij van de pabo afstudeerden, niet direct werk konden vinden. Zij zijn in andere sectoren en functies aan het werk gegaan en pakken de laatste jaren steeds vaker de baan ‘waar ze ooit voor zijn opgeleid’ weer op.

Heeft duaal werken voordelen?

Uiteraard heeft duaal werken voor- en nadelen. Invallen op losse dagen en ook nog op verschillende scholen is leuk, maar ook hard werken. Bij Talent Primair werken dan ook geen fulltime invallers. De vrijheid is heerlijk, zeker als de ‘andere’ baan (of studie) veel regelmogelijkheden biedt. Veel leerkrachten werken daarnaast als fotograaf, filmproducer, grafisch vormgever of tekstschrijver, en zijn zelf eigenaar van hun agenda.

‘Ik val alleen in op maandags en vrijdags!’

Wat is handig?

Overweeg jij ook een baan als invaller? Schrijf je in / meld je aan bij niet al te veel stichtingen. Vanwege zwangerschapsverlof en uitval vanwege ziekte wordt er redelijk snel een beroep op je gedaan. Elke stichting wil graag een goede relatie met je opbouwen en ervaren wat zij aan jou als invalleerkracht hebben. Moet je te vaak mensen teleurstellen, omdat je al elders aan het invallen bent, geeft dat onrust voor beide partijen.

Kies een stichting uit met scholen in (de buurt) van jouw woonplaats zodat je snel ter plaatse kunt zijn. Talent Primair is een vrij grote stichting (24 basisscholen in Gooi en Vechtstreek) dus je kunt als invaller bij ons aangeven welke plaatsen / scholen je wel en liever niet werkt.

Heb je interesse om te verkennen wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Neem voor al je vragen contact op met Nicole van Blijenburgh, n.vanblijenburgh@talentprimair.nl of lees meer over invallen bij Talent Primair op onze werken-bij pagina voor speciaal voor invallers >>