Collega’s aan het woord

Met meer dan 400 medewerkers verzorgen wij op 24 locaties in Gooi en Vechtstreek uitdagend basisonderwijs. Dit doen wij samen met enthousiasme en verantwoordelijkheid.

Talent Primair geeft alle medewerkers ruimte en vertrouwen en zet ieder kind centraal. In onze organisatie liggen verantwoordelijkheden zo laag mogelijk. Een van de grootste verantwoordelijkheden is dat kinderen en medewerkers zorg hebben voor elkaar. Onze scholen willen de beste scholen voor hun omgeving zijn waarbij sociaal bewustzijn en solidariteit belangrijke pijlers zijn.

Vanuit openheid, respect en vertrouwen dragen we bij aan de kwaliteit van ons onderwijs. Fijne onderlinge samenwerking en goede relaties met ouders en opvoeders is cruciaal. Vanuit diepe betrokkenheid zorgen we voor boeiend onderwijs, waar kinderen graag in werken en spelen. Optimisme en doorzettingsvermogen paren we aan arbeidsvreugde voor medewerkers en kinderen.

Hoe we dit vormgeven? Je leest het in de verhalen van onze medewerkers.


Laura de Vries en Anna Hovius: Van stagiaire naar leerkracht
Laura de Vries en Anna Hovius hebben veel gemeen. Ze zaten bij elkaar in de klas tijdens hun pabo-opleiding, liepen stage op een Talent Primair school én kregen na afloop van hun stage allebei een baan aangeboden. Ze vertellen over hun stageperiode en hoe het voelt om niet langer stagiaire maar leerkracht te zijn.
Lees meer >

Dennis de Bont: Het onderwijs geeft mij alles waar ik energie van krijg
Dennis de Bont wilde de theaterwereld in, maar gooide het roer om. Nu is hij al drie jaar met veel plezier leerkracht. Sinds kort weer bij zijn favoriete school: de dr. Maria Montessorischool in Huizen. Daar geeft hij les aan groep 3-4 en is hij bouwcoördinator.
Lees meer >

Sonja Goote: Van leerkracht naar locatiedirecteur
Sonja Goote werkt nu als leerkracht en intern begeleider op de Meester Kremerschool. Vanaf 1 september staat ze niet meer voor groep, maar wordt ze locatiedirecteur. In combinatie met intern begeleider. Voor haar een mooie nieuwe uitdaging waar ze met veel enthousiasme naar uitkijkt. En natuurlijk is het ook spannend. Lees meer >

Marlien Lotte: De opleiding is een verrijking voor het onderwijs
Toen Marlien Lotte zes jaar was, wist ze al dat ze juf wilde worden. Dat gevoel is nooit meer weggegaan. Ze werkt nu al 26 jaar op OBS Graaf Floris en heeft daarnaast recent een opleiding tot schoolopleider gevolgd.
Lees meer >

Anne Mieke Boor: We zijn er voor de leerkracht
Anne Mieke Boor werkt ruim 26 jaar in het onderwijs en bijna 20 jaar als intern begeleider, op dit moment bij Openbare Basisschool Blaricum. Daarnaast zit ze sinds drie jaar in de binnenkring ‘Passend onderwijs’. Wat doet de binnenkring precies en hoe levert hij een bijdrage aan een actief lerende organisatie?
Lees meer >


Maurits Dollekamp: Ik voel me weer gewaardeerd. Dat geeft zoveel energie
Maurits Dollekamp koos in eerste instantie voor het onderwijs, maar switchte naar HRM. Zijn baan als Human Resource Manager bracht hem uiteindelijk niet wat hij zocht. Hij trok de stoute schoenen aan, nam alle opgedane kennis en ervaring mee en keerde terug naar het onderwijs. Nu is hij helemaal op zijn plek als leerkracht van groep 4 bij de Curtevenneschool in Kortenhoef.
Lees meer >

Monique de Gier: Deze combi-functie is precies waar ik naar zocht
Monique de Gier, werkt sinds drie jaar op de Kamperfoelieschool als intern begeleider en locatieleider. Hoe is dat zo gekomen en hoe combineert ze deze twee functies in de praktijk? En wat levert het haar en de school op?
Lees meer >

Meta Oudshoorn: Ik leer veel van de binnenkring
Meta Oudshoorn geeft sinds zeven jaar les aan de bovenbouw van obs De Triangel. Twee jaar geleden deed ze een master pedagogiek. Haar afstudeerscriptie wijdde ze aan de Talent Academie die toen net was opgestart. Vandaag de dag neemt ze actief deel aan de binnenkring over de Academie van Talent Primair. Wat brengt het de school en haar? Lees meer >

Marie José Beer: Schoolopleider zijn, is de kers op de taart
Marie José Beer geeft al jarenlang les op verschillende plekken, van de Betuwe tot Jakarta. Sinds 2006 werkt ze op de Godelindeschool. Niet alleen als leerkracht, maar nu ook als schoolopleider. Een nieuwe uitdaging die ze met beide handen aanpakte.
Lees meer >

Foto’s in deze rubriek zijn gemaakt door Dijkstra Fotografie